Početna  /  Za obnovu parohijskog doma u Bijelom polju 40.000 KM
Hercegovina

Za obnovu parohijskog doma u Bijelom polju 40.000 KM

Ministar za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske (RS) Davor Čordaš i jerej pravoslavne crkvene opštine bjelopoljske u Mostaru Nebojša Radić potpisali su danas Ugovor o realizaciji projekta pomoći u obnovi Parohijskog doma u Bijelom Polju.

FOTO: Top portal

Sredstva u iznosu od 40.000 KM osigurat će Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske.

Čordaš je istakao da je to ministarstvo proteklih godina na području eparhije izdvojilo značajna sredstva za obnovu vjerskih objekata, te da je u nekoliko navrata izdvajalo sredstva za obnovu vjerskih objekata, konkretno na području Mostara.

Naglasio je da će i u narednom periodu biti takvih i sličnih projekata, s obzirom da se na terenu pokazalo da tamo gdje se obnavljaju vjerski objekti ima i povratka i opstanka ljudi na svojim ognjištima, saopšteno je resornog ministarstva.

Jerej pravoslavne crkvene opštine bjelopoljske u Mostaru Nebojša Radić, zahvalio se Ministarstvu i Vladi Republike Srpske na izdvojenim sredstvima i pomoći koju pružaju povratnicima u Mostaru.

On je istakao da je ovaj Projekat od izuzetne važnosti za vjernike sa područja Bijelog Polja, te da je svaka pomoć dobro došla.

66 Shares
Copy link
Powered by Social Snap