Početna  /  Za Mamićem će biti raspisana i međunarodna potjernica
Hrvatska

Za Mamićem će biti raspisana i međunarodna potjernica

Nakon što je protiv bivšeg čelnika i sadašnjeg savjetnika FK Dinama izdat nalog za hapšenjem, osiječki Županijski sud je nadležnoj policijskoj upravi dao nalog za raspisivanjem domaće i međunarodne potjernice, a za Mamićem će se raspisati i evropski nalog za hapšenje, rečeno je u tom sudu.

Zdravko Mamić

Portparol suda Miroslav Rožac kazao je agenciji Hina da je osiječko-baranjskoj Policijskoj upravi sud dao nalog da se protiv Zdravka Mamića, koji je 6. juna nepravosnažno osuđen na šest i po godina zatvora, raspiše domaća, ali i međunarodna potjernica, s obzirom da je dan pre izricanja presude otišao u BiH, a s kojom može biti uhapšen u bilo kojoj zemlji, izvan Evropske unije.

Dodao je da je policiji poslat i nalog za raspisivanje Evropskog naloga za hapšenje, ukoliko bi se okrivljeni zatekao u nekoj od zemalja članica EU.

Portparol osiječko-baranjske policijske uprave Darijo Premec rekao je da će policija, nakon primanja, postupiti po sudskom nalogu i sprovesti mjere koje je zatražio nadležni Županijski sud.

Zdravko Mamić je 6. juna nepravosnažno proglašen krivim za optužbe o izvlačenju oko 116 miliona kuna iz FK Dinama i osuđen na šest i po godina zatvora, njegov brat Zoran na 4 godine i 11 mjeseci, bivši “Dinamov” direktor Damir Vrbanović na 3 godine, a poreznik Milan Pernar na 4 godine i dva mjeseca zatvora.

0 Shares
0 Shares
Copy link