Početna  /  Za koga iz opozicije se može reći da nikada ne bi prešao u SNSD?
Izdvajamo Teme i komentari

Za koga iz opozicije se može reći da nikada ne bi prešao u SNSD?

Nenad Stevandić, Darko Banjac, Slavko Dunjić, Đorđo Krčmar, Ognjen Tadić, Dragan Čavić, Davor Šešić, Branislav Bojić, Darko Mitrić, Milan Tubin, Mićo Mićić, Obren Petrović, Boris Jerinić, Predrag Vulin, Ljubo Ninković, Kostadin Vasić, Željko Babić, Dragan Galić…

Ovo su samo neka od imena sa dugačkog spiska nekadašnjih opozicionara koji su se priklonili nekoj od partija vladajuće koalicije u Republici Srpskoj, predvođenoj SNSD-om, a prije svega prvim čovjekom te stranke, Miloradom Dodikom.

U takvom poretku stvari postavlja se tek jedno jedino pitanje: za koga se može reći da nikada ne bi prešao u SNSD? Ko među opozicionom družinom nikada ne bi koalirao sa Dodikom i ko ne bi postao čak ni njegov savjetnik?

Milan Miličević je tip čovjeka i političara koga ne mogu da zamislim u SNSD-u, ali ni za njega ne bih smio da garantujem milion odsto, pogotovo što na primjeru Banjaluke vidimo da bi se u slučaju opoziva gradonačelnika na istoj strani mogli naći Vlado Đajić i Nebojša Vukanović. Budi bog s nama“, kaže novinar Darko Momić.

Njegov kolega, novinar Slobodan Popadić, sa druge strane, kaže da ne bi mogao da garantuje ni za čije političko poštenje. Višegodišnje besramno lično profiterstvo, obavezno praćeno maksimalnim srbovanjem, najbolje je opisao, kaže on, veseli Nebojša Vukanović kada je otprilike rekao: „Kad god podignu tri prsta, gledajte gdje vam je novčanik“.

„Fascinantan je nivo želatina koji preletači puštaju iz usta u pokušaju da opravdaju svoju poniznost, kao što je fascinantna kreacija članova SNSD da svojski opravdaju svaki Dodikov potez za koji svi znamo da im se gadi. Oni bi prelazak čak i Jelene Trivić u SNSD znali da veličaju kao dokaz briljantnog uma njihovog vođe i njegove nadljudske sposobnosti da vidi iza tri brda. Jer, njih nema bez njega“, smatra Popadić.

Prilično sigurno je, kaže prvi čovjek ReStarta, Stefan Blagić, tvrditi da Nebojša Vukanović i njegova ekipa, kao ni Jelena Trivić neće otići kod Dodika.

„Ali, ta principijelnost ne važi za ekipu Jelene Trivić. To su političari koji su cjelokupan kredibilitet ostvarili kao svojesvrsni antipodi Dodiku i Dodik od njih ne bi dobio ništa, a oni bi, sa druge strane, izgubili sve. Stoga sam prilično ubijeđen da prelete te vrste niti sada, niti u budućnosti nećemo gledati“, rekao je Blagić.

Politički analitičar Velizar Antić smatra kako je veoma pogrešno forsirati tezu da su svi potkupljivi i da su svi potencijalni preletači. Čini mu se, kako kaže, da tu tezu smišljeno forsira vlast i time dodatno demotiviše narod da se bave politikom i da uopšte izlaze na izbore. A to im u svakom slučaju odgovara jer će njihova armija vjernih glasača sasvim sigurno izaći na izbore.

„Upravo zbog toga ne slažem se sa tezom da postoji veliki broj ljudi iz opozicije koji je spreman da pređe u redove vlasti. Međutim, ukoliko bih morao da izdvojim nekoliko imena za koja bih mogao da kažem da sasvim sigurno neće preći u vlast to bi bili Nebojša Vukanović, Jelena Trivić i Vukota Govedarica“, istakao je Antić.

Nije Dodik jak koliko je opozicija slaba

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap