Početna  /  Za karatistkinju Kristinu Vuković iz Bileće tri bronze u Australiji
bileća Hercegovina Svijet Vijesti

Za karatistkinju Kristinu Vuković iz Bileće tri bronze u Australiji

BILEĆA, VIRDŽINIJA – Bilećanka Kristina Vuković, prošlogodišnja karate šampionka Australije u katama, juče se okitila sa tri bronzane medalje u seniorskoj konkurenciji na SA OPEN-u Južne Australije.

kristina-vukovic
Trener Dion Risborg i Kristina Vuković

Ova uspješna karatistkinja osvojila je bronzu u tri kategorije: kate pojedinačno za žene nosioce crnog pojasa, borbe pojedinačno u kategoriji +66 kilograma, te otvorene borbe pojedinačno u apsolutnoj kategoriji.

Vuković za „Moju Hercegovinu“ kaže da je veoma srećna zbog postignutih rezultata, te da joj je velika čast što je sada član najjačeg kluba Južne Australije.

– Prošle godine na današnji dan postala sam šampion Australije u katama, s tim što mi zbog trudnoće nije bilo dozvoljeno da učestvujem i u borbama, ali, hvala bogu, ove godine, svega četiri mjeseca nakon poroda, uspjela sam da ostvarim izuzetne rezultate i u svakoj disciplini osvojim plasman za dalje takmičenje – kazala je Vuković.

Veliku zahvalnost, ističe, duguje svom treneru Dionu Risborgu, nekadašnjem svjetskom prvaku,na izuzetnoj podršci,motivaciji i veoma teškim i napornim treninzima.

– Sada nas očekuje niz klupskih i reprezentacijskih priprema za svjetsko takmičenje u Japanu, u mjesecu oktobru ove godine i borba za novu titulu – kaže Vuković za naš magazin.

Kristina Vuković karate je počela da trenira 1994. godine u KK „Hercegovac“, u rodnoj Bileći. Ljubav je odvela u Australiju, gdje se udala, a prije osvojenih titula u ovoj zemlji, kao članica KK-a „Hercegovac“ Kristina je osvojila pet titula šampiona Republike Srpske, dvije titule prvaka Bosne i Hercegovine i državni šampionat Crne Gore.

Jelena Denda

536 Shares
536 Shares
536 Shares
Copy link