Vukota Govedarica kandidat za predsjednika RS

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica biće kandidat za predsjednika Republike Srpske, prenosi N1.

Vukota Govedarica (Foto: Moja Hercegovina)

Vukota Govedarica je predsjednik Srpske demokratske stranke od 2016. godine. Rođen je u Gacku 9. marta 1976. godine. U Foči je završio Osnovnu školu ”Ivan Goran Kovačić”, a 1994. godine i Srednju mašinsku školu ”Pero Slijepčević”. Diplomirao je na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Novom Sadu 2000. godine.

Nakon završetka studija postaje tehnički direktor Kulturno-sportskog centra u Gacku, a u rodnom gradu je i danas predsjednik Guslarskog društva „Tešan Podrugović“ i Odbojkaškog kluba „Mladost“ iz Gacka.

Član je Srpske demokratske stranke (SDS) od 1999. godine. Do 2006. godine je bio predsjednik Omladine SDS-a, a od 2009. je potpredsjednik Stranke. Prvi put je na izborima učestvovao 2004. godine, kada je izabran za odbornika u Skupštini opštine Gacko.

Dvije godine kasnije na opštim izborima osvaja mandat u Narodnoj skupštini Republike Srpske, a potvrđuje ga i na izborima 2010. i 2014. godine. Vukota Govedarica je šef Kluba poslanika Srpske demokratske stranke u NSRS, a član je i skupštinskog Odbora za evropske integracije i regionalnu saradnju, te Komisije za izbor i imenovanja.

Vukota Govedarica je izabran za novog lidera Srpske demokratske stranke 23. oktobra 2016. godine, naslijedivši na toj poziciji Mladena Bosića.

Trenutno živi u Gacku. Oženjen je Oliverom sa kojom ima sina Stefana i kćerku Katarinu.

Autor