Početna  /  Vukanović traži da nadležni podnesu ostavke zbog afere „Kiseonik“: Uništili ste nas iz temelja!
Izdvajamo Republika Srpska

Vukanović traži da nadležni podnesu ostavke zbog afere „Kiseonik“: Uništili ste nas iz temelja!

Foto: Siniša Pašalić
Tokom aktuelnog časa na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske poslanik Nebojša Vukanović pozvao je predsjednika NSRS Nedeljka Čubrilovića i sve nadležne funkcionere u Vladi Srpske da podnesu ostavke, zbog afere „Kiseonik“ koja već peti dan drma javnost Srpske.

Ne mogu da vjerujem da niste svi redom podnijeli ostavke, a da ste došli ovdje danas. Meni bliski ljudi nedavno su izgubili živote u trebinjskoj bolnici i ostao sam šokiran kada sam vidio da se u trebinjskoj bolnici koristi tehnički gas umjesto medicinskog i da je Ministarstvo upozoreno o tome, a da vi ćutite 24 sata. Svi morate podnijeti ostavke, rekao je Vukanović.

Predsjednik skupštine je Vukanovića upozorio da se drži dnevnog reda i da ne skreće sa teme.

– Držite se vi zakona. U najmanju ruku pola vas treba biti smijenjeno –  poručio je Vukanović.

Dodao je da je nedopustivo da niko od nadležnih ne reaguje na ove navode.

”Sedam sati juče zasijeda vlada, da bi sastavili tri rečenice, sram vas bilo. Zamislite da se to desi u jednoj Njemačkoj, zdravstveni inspektor je napisao da ste trovali narod tehničkim gasom i još imate obraza da dođete ovdje. Još tražite od mene da govorim bez uzbuđenja, a kod nas najveća smrtnost, pet puta veća nego u Srbiji, a pola naših ljekara završilo škole u Srbiji.” – rekao je Vukanović.

Dodao je da je poigravanje sa ljudskim životima nedopustivo.

– Hoću svi da podnesete ostavke i da se povučete zbog ovoga naroda, dosta je laži i smrti. Uništili ste nas iz temelja. Gadi mi se što dijelim isti vazduh sa vama. Hoću svi da se povučete – poručio je Vukanović.

Prije početka sjednice dnevni red je dopunjen sa dvije tačke i to Prijedlog zakona o fondu solidarnosti za obnovu Republike Srpske, te Prijedlog o kompenzacionom fondu Srpske. Klub SNSD je zatražio da se povuče tačka 17 dnevnog reda o razrješenju potpredsjednika NSRS Denisa Šulića, na prijedlog narodnog poslanika Nebojše Vukanović.

Izvor: Srpskainfo

0 Shares
0 Shares
Copy link