Početna  /  Vukanović: Radišiću i Suvari glava visi o koncu, tražimo njihovu zaštitu (VIDEO)
Republika Srpska

Vukanović: Radišiću i Suvari glava visi o koncu, tražimo njihovu zaštitu (VIDEO)

ISTOČNO SARAJEVO – Povodom navoda Gorana Suvare, sinoć objavljenh na RTRS-u, da mu je Nebojša Vukanović za tajno prisluškivanje odbjeglog i presuđenog kriminalca Mile Radišića isplatio 50.000 evra, danas je u Istočnom Sarajevu savjetnik Mladena Bosića, Nebojša Vukanović, održao konferenciju za medije.

nebojsa-vukanovic-trebinje
Savjetnik Mladena Bosića Nebojša Vukanović (FOTO: YouTube)

“Javno postavljam pitanje ministru policije Republike Srpske da li se čuje sa Miletom Radišićem i kada ga Radišić pita: “Dragane, nemoj da mi se nešto desi Renatu (sin Mileta Radišića)”, a on kaže: “Mile, ne brini se, sve će biti u redu”. Kakva je to država u kojoj se ministar policije čuje sa odbjeglim kriminalcem.

Žao mi je što se prave takve konstrukcije, zamislite, na RTRS-u na kojoj se pokušava prikazati da su odbjegli kriminalci Mile Radišić i Goran Suvara žrtve korumpiranog Nebojše Vukanovića. Pa to ni Gebels nije radio ‘45. godine pred pad Hitlerove Njemačke”, kaže Vukanović.

Savjetnk Mladena Bosića kaže da je bijedno da Milorad Dodik angažuje odbjeglog kriminalca da ga brani.

“Više se ne postavlja pitanje da li je taj materijal autentičan, jer priznalo se i ko ga je snimao. Zamislite u kakvom su strahu ti ljudi da taj odbjegli kriminalac, koji ovdje treba da leži u zatvoru, priznaje da je počinio novo krivično djelo, neovlašćeno prisluškivanje i mene i neovlašćeno prisluškivanje Mileta Radišića. I zamislite na šta je spalo “napaćeno srpstvo”, kao što bi rekao Njegoš da jedan odbjegli kriminalac i lice sa potjernice, zamagljenog lica, izlazi na Dnevnik režimske televizije i pokušava da brani predsjednika Republike”, kaže Vukanović.

Vukanović kaže da ulaže ogroman trud da dođe do što više dokaza o kriminalnim radnjama u Republici Srpskoj, te iznosi nove tvrdnje.

“Taj dan kada je objavljen snimak na kojem Mile Radišić govori o kriminalu u Republici Srpskoj, Kaja (Mladen Milovanović) je kupio “Ljubljanske ceste” za osam miliona evra. Postavljam pitanje: otkud Zoranu Tegeltiji i Kaji osam miliona evra da kupe puteve u Ljubljani? Zašto je Kaja uzeo slovenačko državljanstvo?”, tvrdi Vukanović.

Vukanović tvrdi i da u Srpskoj ne postoji Vlada, nego klanovi.

“Imamo “mrkonjićki klan” koji drži finansije, imamo “srbački klan” koji drži zdravstvo, imate “laktaški klan” koji drži većinu države i imate “hercegovački elektro-klan” na čelu sa Lukom Petrovićem koji drži struju”, poručuje Nebojša Vukanović.

On tvrdi da je Mile Radišić ključni svjedok.

“Vi znate da je Mile Radišić uhapšen zato što je došao u sukob sa Miloradom Dodikom. Prema informacijama koje mi imamo, to je nastalo zato što je Radišić nekontrolisano trošio ogromne količine Dodikovog novca, a onda ga je on želio obuzdati. Znate kako, u mafiji je kao u filmu “Kum”, a kod nas bi sedam takvih filmova moglo da se urade; mafijaši da bi održali zavjet ćutanja sklapaju te kumovske veze, ali najopasnija stvar za njih je prekršiti zavjet ćutanja. Mile Radišić je prekinuo zavjet ćutanja i zna da mu glava visi o koncu. Čovjek je preplašen. Nama je najvažnije da je Mile Radišić živ i zdrav.”

POGLEDAJTE PRILOG “BN TV”:

KOMPLETAN VIDEO IZVJEŠTAJ SA KONFERENCIJE ZA MEDIJE:

56 Shares
56 Shares
Copy link