Početna  /  Vukanović pozvao Dodika na poligraf
Republika Srpska Vijesti

Vukanović pozvao Dodika na poligraf

Nebojša Vukanović, savjetnik zamjenika predsedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Mladena Bosića, izjavio je za BN TV da vlast i režimski mediji u Srpskoj pokušavaju da, zamenom teza, sakriju kriminal u kome učestvuje sam vrh Republike Srpske.

Milorad Dodik (FOTO: Moja Hercegovina)
Milorad Dodik (FOTO: Moja Hercegovina)

Zahvaljujući dokazima koje sam donio, Mile Radišić se našao iza rešetaka, ističe Nebojša Vukanović.

“Mi smo bili primorani da radimo takve korake kad već institucije ne funkcionišu i policija, tužilaštvo i istražni organi ne rade svoj posao, mi smo morali preduzeti korake i zahvaljujući upravo tom dokaznom materijalu koji smo donijeli koji govori o kriminalu ministra finansija Zorana Tegeltije i njegovim vezama sa Unikredit bankom Mile Radišić se našao iza rešetaka. Mile Radišić je uhapšen da ne bi postao svjedok saradnik”, kaže Vukanović i dodaje:

“U stvari, ove dvije osobe, koje se kriju na režimskom servisu, nudile su nam snimak na kojem Mile Radišić govori o tome na koji je način sagrađena zgrada `Grand trejda` u Banjaluci. Za taj snimak koji, nažalost, nismo kupili tražili su 50.000 KM. Na tom snimku Mile Radišić govori o gradnji zgrade `Grand trejda`. Ta zgrda koštala je oko 70 miliona KM i na tom snimku Mile Radišić je veoma ljut na svog kuma Milorada Dodika i on doslovno kaže: ‘Zamislite kakav je to čovjek kad je spreman da žrtvuje 15 miliona KM koje je uložio u tu zgradu’. Dakle, Milorad Dodik je u zgradu uložio 15 miliona KM tako što je zemljište na Mejdanu, tri dunuma zemlje koje je Radišić dobio od grada Banjaluke za 100.000 KM, Mile Radišić je preprodao Ljubi Ćubiću, vlasniku `Niskogradnje` za 5,5 miliona KM”, pojašnjava Vukanović i dodaje:

nebojsa-vukanovic-trebinje
Nebojša Vukanović

“I to nije bio novac Ljube Ćubića, već je na taj način – plaćajući 50 puta skuplje zemljište – Milorad Dodik finansirao izgradnju zgrade `Grand trejda` s namjerom da se ta zgrada iznajmi ili proda `Telekomu` i da se ta investicija višestruko otplati. Ako je ostao i jedan slobodan poligraf od Rajka Dukića, ja predlažem da ja i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik odemo na poligraf i da se utvrdi da li je istina to što oni mene optužuju da sam ja nagovorio ova dva razbojnika da snime tajno Mileta Radišića, a, s druge strane, da predsjednik kaže da li je uložio 15 miliona KM u gradnju zgrade `Grand trejda` u Banjaluci i da li je njegovim novcem kupljeno zemljište na Mejdanu od Mileta Radišića, plaćeno 50 puta skuplje nego što je Radišić platio gradu Banjaluka.”

Vukanoviću nije jasno zašto se krije identitet navodnog tajnog svjedoka koji se pojavio na RT RS-u.

“To je Boris Grujić, koji se predstavio kao kolega koji radi na Bel televiziji, koji je tražio da stupi u kontakt sa Bosićem, jer za njega ima veoma važan materijal i dokaze koje bi mogao da koristi u sudskom postupku protiv Dodika. Rekao je da ima čovjek u Banjaluci koji je snimio Mileta Radišića, koji je progovorio o cijelom tom kriminalu. Ja sam otišao u Beograd, bio sam jedina veza, nismo nikoga na nešto tjerali i primoravali. To su montirane optužnice u Gebelsovom stilu.

To su providne optužbe i pravo je vrijeme da istražni organi utvrde kako je finansirana gradnja zgrade `Grand trejda` u Banjaluci, u koju je navodno trebalo da useli M:tel”, zaključio je Vukanović.

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap