Početna  /  Vučić: Već smo donijeli odluku da izdvojimo 10 miliona KM za Srebrenicu
Republika Srpska

Vučić: Već smo donijeli odluku da izdvojimo 10 miliona KM za Srebrenicu

SREBRENICA – Premijer Srbije Aleksandar Vučić je rekao da su još jutros mogli da od domaćina da čuju kako se Srebrenica razvija i živi te da je Vlada Srbije već donijela odluku da za Srebrenicu izdvoji 10 miliona KM.

Foto: N1
Foto: N1

“Jutros smo se u Potočarima poklonili žrtvama i to ćemo uvijek i sa najvećim pijatetom činit”, rekao je Vučić na početku obraćanja uz napomenu da je danas tu zbog učešća na investicijsko-razvojnoj konferenciji koja na neki način slavi život i predstavlja ulaganje u zajedničku budućnost.

Vučić je rekao da on nije tu da nešto obećava već da je Vlada Srbije još jutros na sjednici donijela odluku da za Srebrenicu izdvoji 10 miliona KM.

Prisutni su ovakvu odluku Vlade Srbije i Vučićeve riječi pozdravili gromoglasnim aplauzom.

Srbija će četiri miliona KM prebaciti direktno Opštini Srebrenica a Vučić je obećao da će taj novac opštini biti uplaćen već do ponedjeljka.

“Poštovani Ćamile to za nas nije mali novac. Ali naši ljudi su štedjeli novac i to ćete na vašem računu imati već u ponedjeljak”, rekao je Vučić.

Preostalih šest miliona KM će se realizovati kroz zajedničke projekte koje će zajdnički raditi kompanije iz Srbije i BiH. Takođe, i taj novac je spreman i Vučić je pozvao Opštinu Srebrenicu da predloži projekte.

“Kod nas nema čekanja. Odmah ćete to imati na raspolaganju”, rekao je Vučić uz napomenu da uvijek mogu da računaju na podršku Srbije.

Premijer Srbije je napomenuo da je s njim došlo i 10 privrednika iz Srbije koji također mogu pomoći Srebrenici.

“Republika Srbija gleda u budućnost, ako smijem na ovakav način i na ovom mjestu da kažem, mi Srbi želimo najbolje odnose sa Bošnjacima. Želimo da gradimo zajedničku budućnost, da barem narednih 100 godina provedemo u miru. Želimo da svima bude bolje, da živimo bolje”, rekao je Vučić

0 Shares
0 Shares
Copy link