Petak, 17.01.2020
More
  Početna Vijesti

  Vučić u višednevnoj posjeti Ruskoj Federaciji

  Podijeli:

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otputovao je danas u višednevnu posjetu Ruskoj Federaciji, tokom koje će se sastati i sa predsjednikom Vladimirom Putinom sa kojim će prisustvovati potpisivanju više bilateralnih sporazuma.

  Predsjednik Vučić imaće i odvojene susrete sa predsejdnicom Saveta Federacije Valentinom Matvijenko i potpredsjednikom Vlade Ruske Federacije Dmitrijem Rogozinom.

  Planom posjete predviđeno je da Vučić održi predavanje na Moskovskom državnom institutu za međunarodne odnose Ministarstva spoljnih poslova Ruske Federacije (MGIMO) na temu „Srbija, čuvar nezavisnosti i suvereniteta – važnost samostalnog odlučivanja u savremenom svijetu”.

  Vučić će posthumno dodeliti orden Vitaliju Čurkinu, koji će biti uručen supruzi Irini Čurkin.

  Na dan Svetog Nikole, Vučić će obići hram Petra i Pavla, a predviđen je i obilazak muzeja i Doma ansambla Aleksandrov, kao i polaganje vijenca nastradalim članovima ovog ansambla.

  Posetu će završiti obilaskom Naučno-tehnološkog parka Skolkov, nakon kojeg će prisustvovati prezentaciji aviona tipa Suhoj.

  Vučić će u Rusiji boraviti do 20. decembra.

  Podijeli:

  Izdvojene vijesti

  Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

  Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

  Eko fond “obasjao” MG Sunce

  Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

  Elektrokrajina nezakonito reklamira privatna preduzeća, krivične prijave protiv odgovornih

  U septembru mjesecu prošle godine, javno preduzeće "Elektrokrajina" je uz račune za električnu energiju distribuiralo i letke fondacije "Djeca nam se rađala", u kojoj...

  POVEZANE VIJESTI