Početna  /  Vučić u Pekingu sa Đinpingom, Putinom, Orbanom, Lukašenkom
Srbija Vijesti

Vučić u Pekingu sa Đinpingom, Putinom, Orbanom, Lukašenkom

Predsjednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić učestvuje u Pekingu na Forumu ,,Jedan pojas, jedan put”, gdje se, između ostalih, sastao i sa Si Đinpingom, Vladimirom Putinom, Viktorom Orbanom i Aleksandrom Lukašenkom.

FOTO: N1

Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, premijer Vučić se u Pekingu sastao sa predsjednikom Narodne Republike Kine Si Đinpingom, presjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom, predsjednikom Bjelorusije Aleksandrom Lukašenkom, mađarskim premijerom Viktorom Orbanom.

Predsjednik Vlade Srbije sastao se i sa grčkim premijerom Aleksisom Ciprasom, poljskom premijerkom Beatom Šidlo, španskim premijerom Marijanom Rahojom, britanskim ministrom finansija Filipom Hamondom, kao i sa predsjednikom Svetske banke Džimom Jong Kimom.

Srbija će dozvoliti ulaganje stranih kompanija u vojnu industriju

Vučić je u Pekingu razgovarao i sa predstavnicima Poli grupe, i to o vojnoj industriji, bezbednosno informacionim i gradskim komunalnim sistemima.

,,Srbija je veoma zainteresovana za saradnju u oblasti namjenske i vojne industrije“, istakao je premijer Vučić. Sajber laboratorija je, takođe, veoma važan segment u oblasti saradnje sa kompanijom Poli grupe.

Vučić je obavjestio predstavnike Poli grupe da je Vlada Republike Srbije predložila Narodnoj skupštini usvajanje zakona po kojem će biti dozvoljeno ulaganje inostranih kompanija u vojnu industriju do 49 posto, što bi trebalo da ubrza napredak i pospješi modernizaciju proizvodnje u sektoru namjenske industrije.

Vučić je juče u Pekingu razgovarao i s predsjednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom o ekonomskoj saradnji dvije zemlje i situaciji u regionu, kao i zajedničkim infrastrukturnim projektima.

8 Shares
8 Shares
Copy link