Početna  /  Vučić i Putin u Kremlju: Odnosi dvije zemlje će se razvijati u prijateljskom duhu
Srbija Vijesti

Vučić i Putin u Kremlju: Odnosi dvije zemlje će se razvijati u prijateljskom duhu

Predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin istakao je da zahvaljujući zajedničkim naporima Srbija i Rusija imaju bolju situaciju u trgovini. Premijer Srbije Aleksandar Vučić uvjeren je, kaže, da će biti moguće da se uveća trgovinska razmjena i poboljšaju ekonomski odnosi dve zemlje. Ruski predsjednik Vladimir Putin je naglasio zajedničke napore u poboljšanju trgovinske razmjene.

Vucic-i-Putin1“Prije svega bih htio da naglasim da zajedničkim naporima uspievamo da imamo bolju situaciju u trgovini, prošle godine zabilježili smo rast manji, ali je rast”, rekao je Putin.

“Mi znamo da će uskoro biti predsjednički izbori u Srbiji i uvjereni smo da će biti organizovani na najvišem nivou. I to je pre svega uspjeh vaše Vlade”, naglasio je Putin.

Ukazao je da bez obzira na to kako će se razvijati politička situacija, odnosi dvije zemlje će se razvijati.

“Bez obzira kako će se razvijati politička situacija nemamo sumnje da će se odnosi dvije zemlje razvijati u pozitivnom i prijateljskom duhu međusobnog poštovanja”, rekao je Putin.

Premijer Vučić se zahvalio na prijemu i podršci teritorijalnom integritetu Srbije.

“Hvala Vam za veoma dobar prijem i želim da vam kažem da treba da Vam zahvalimo Vama lično i Vladi Ruske Federacije za podršku teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije i kao što ste rekli nadam se i uvjeren sam da će biti moguće da se uveća trgovinska razmena i poboljšaju ekonomski odnosi”, naveo je premijer Srbije.

Istakao je da je važno razmotriti situaciju u regionu, što je veoma važno za Srbiju i Rusiju.

“Meni je veoma važno da kažem da kao što znate mi ostajemo privrženi očuvanju našeg suverenita, nacionalne nezavisnosti i vojne neutralnosti. Hvala još jednom za Vaše prijateljstvo i uvjeren sam da će se naši odnosi razvijati najvišem nivou”, napomenuo je Vučić.

Aleksandar Vučić je juče doputovao u Moskvu i u izjavi za RTS rekao da je sastanak sa ruskim predsjednikom od izuzetnog političkog i ekonomskog značaja za Srbiju. Ukazao je na to da česti susreti potvrđuju da Srbija ima postojane dobre odnose sa Rusijom i da ih unaprijeđuje.

Ranije danas, portparol Kremlja Dmitrij Peskov najavio je da će Putin i Vučić razgovarati o daljem razvoju strateškog partnerstva između dvije zemlje, njihovim ekonomskim vezama i o drugim pitanjima.

“Kako se očekuje, biće razmotreno stanje i dalje unaprijeđenje rusko-srpskog strateškog partnerstva, a velika pažnja biće posvećena poboljšanju bilateralne, trgovinske i investicione saradnje, širenju kulturnih i humanitarnih veza”, rekao je Peskov novinarima uoči susreta dvojice lidera.

Kako je dodao, na dnevnom redu će biti i situacija na svjetskoj političkoj sceni, i situacija na Balkanu.

U Rusiju su sa premijerom Vučićem doputovali i ministar odbane Zoran Đorđević i ministar za rad, socijalna i boračka pitanja Aleksandar Vulin.

Oni će kasnije učestvovati na proširenom sastanku delegacija dvije strane.

0 Shares
0 Shares
Copy link