Početna  /  Vučić: Pratimo situaciju u BiH, ali se nećemo miješati
Bosna i Hercegovina Federacija BiH Republika Srpska Srbija Vijesti

Vučić: Pratimo situaciju u BiH, ali se nećemo miješati

Predsjednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić rekao je da Srbija prati situaciju u zemljama u regionu i da će učiniti sve da sačuva mir i stabilnost, ali da se neće miješati u unutrašnje stvari svojih susjeda.

Aleksandar Vučić (Foto: Moja Hercegovina)
Aleksandar Vučić (Foto: Moja Hercegovina)

Poslije susreta sa predsjednikom Vlade njemačke pokrajine Hesen Volkerom Bufierom, Vučić je rekao da Srbija prati situaciju u Makedoniji i u Bosni i Hercegovini, ali da se neće miješati u unutrašnje stvari tih zemalja i dodao da smatra da je to “fer i korektan stav”.

Vučić je ocijenio da je Beograd uvijek imao korektne odnose sa Skopljem, ali da neće nikada dozvoliti da iko ponižava Srbiju.

Što se tiče BiH, to je teško pitanje za nas”, rekao je premijer i dodao da je i svom sagovorniku iz Njemačke rekao da će Srbija dati sve od sebe da se sačuva mir i stabilnost regiona, jer je to i uslov napretka i dolaska novih investitora.

Govoreći o procesu evropskih integracija, Vučić je rekao da se Srbija reformiše i mijenja, a na Evropi i zemljama članicama je da kažu da li žele takvu Srbiju u Evropskoj uniji ili ne.

“Mi bismo to željeli. Smatramo da treba da pripadamo tom društvu. Ali, konačna odluka je na državama članicama”, rekao je on.

0 Shares
0 Shares
Copy link