Početna  /  Vučić: Oko RS imam mnogo strahova, veoma sam zabrinut za situaciju u BiH
Bosna i Hercegovina Srbija

Vučić: Oko RS imam mnogo strahova, veoma sam zabrinut za situaciju u BiH

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić jutros je govorio o situaciji u regiji. Između ostalog, i o situaciji u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini.

“Milorad Dodik je mene upoznao sa njihovim stavovima. Ja sam mu samo rekao ja mogu da kažem šta ja mislim o našoj poziciji, mi ćemo uvijek biti uz vas i pomagat ćemo”, kazao je Vučić za TV Prva.

Kako je kazao, “oko Republike Srpske ima mnogo strahova”.

“Veoma sam zabrinut za situaciju u Bosni i Hercegovini i neću više ni riječi reći. Njihovi mediji i političari mi drže pridike, i bošnjački i hrvatski ne računajući Dragana Čovića koji ima fer odnose prema Srbima, koji vam otvoreno kažu ‘Kosovo je za nas nezavisno, ali mi to ne možemo zbog Republike Srpske’. Čekajte, Kosovo je za vas nezavisno, ali zato Republici Srpkoj treba da ukinete sva prava pa čak i pravo na postojanje što ste izrazili u svojoj deklaraciji SDA. Od mene traže da ćutim kada to govore o Kosovu, da ćutim kada govore sa Sulejmanom Ugljaninom o specijalnom statusu Sandžaka, a nije dvoljno ni to što sam korektan pa kažem da poštujem integritet Bosne i Hercegovine i RS u okviru BiH, nego moram valjda da uzmem motku i udarim Milorada Dodika da bi oni bili zadovoljni. Čekajte, kakvo je to licemjerje, kakav je to bezobrazluk?”, rekao je Vučić.

50 Shares
50 Shares
Copy link