Početna  /  Vučić o presudi Mladiću: Dosta licemjerja, mi gledamo budućnost
Srbija

Vučić o presudi Mladiću: Dosta licemjerja, mi gledamo budućnost

Svi smo znali da će to da bude ishod, ne postoji nijedan čovjek odavde da to nije znao, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, komentarišući izrečenu presudu Ratku Mladiću. Dodao je da nije slušao izricanje presude.

Aleksandar Vučić

Za poštovanje svojih žrtava moraćemo sami da se pobrinemo, rekao je.

“Moj poziv građanima Srbije je da počnemo od danas da gledamo u budućnost, kako da čuvamo mir i stabilnost u regionu, kako će da nam žive djeca, kako ćemo da otvaramo više fabrika… I da se ne gušimo u suzama prošlosti, već da od radničkog znoja, i svake druge vrste znoja, da stvaramo bolju Srbiju za nas”, rekao je.

Srbija je poštovala sve žrtve drugih naroda, nisam siguran da je isti pijetet bio i prema srpskim žrtvama, dodao je predsjednik Srbije.

Na pitanje kako to da niko nije odgovarao za navodne zločine Ramuša Hardinaja, Ante Gotovine i Nasera Orića, rekao je da “naša suza neće naći roditelje u međunarodnoj zajednici”. Na sramotu onima koji su takvu pravdu dijelili, naveo je, dodajući da postoje i živi dokazi za zločine nad Srbima.

“To ne smije da umanji niti treba da pravdamo zločine koji su uradili neki sa srpskim imenom i prezimenom”, dodao je.

Govoreći o otimanju srbijanske zastave pred sudom, rekao je da je za nas zastava svetinja, ali da nekada emocije natjeraju nekoga da pređe granice.

0 Shares
0 Shares
Copy link