Početna  /  Vučić: Nisam učestovao u pisanju dokumenta, neka o tome govore Cvijanović i Dodik
Izdvajamo Republika Srpska Srbija

Vučić: Nisam učestovao u pisanju dokumenta, neka o tome govore Cvijanović i Dodik

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je da je dobio dokument iz Republike Srpske i da u pisanju toga nije učestvovao.

Vučić je najavio da će u narednim danima pozvati člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i predsjednicu Republike Srpske Željku Cvijanović u Beograd da bi razgovarali o dokumentu koji su mu dostavili.

“Uputiću im poziv u danima koji su pred nama u skladu s njihovim i našim obavezama da dođu u Beograd i da razgovaramo o tome”, rekao je Vučić novinarima na Batajnici.

Vučić je istakao da je juče pročitao taj dokument i da će ga “pročitati još dva puta da bi se bolje upoznao i da bi ga bolje proučio”, ali da o njemu treba da govore Dodik i Cvijanovićeva jer je to njihov dokument.

“Neću ja da govorim bilo šta o dokumentu koji sam dobio. Neka o tome govore predsjednici Dodik i Cvijanović. To su njihovi dokumenti. U pisanju takvog dokumenta nisam učestvovao”, rekao je Vučić.

Kada je riječ o Kosovu i Metohiji i predstojećem sastanku u Vašingtonu, Vučić je rekao da postoje inicijative da se datum vrlo kratko pomjeri, te da ne misli da će u Vašingtonu biti lako, ali da će se boriti za interese Srbije.

“Ono što neki maštaju da će tamo biti potpisano priznanje Kosova – to ne postoji mogućnost ni pod kakvim uslovima”, izričit je Vučić.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik juče je izjavio da su iz Republike Srpske dostavili dokumenta predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću “u kojima ukazuju na antidejtonsko ponašanje visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH, te da su i time željeli da pokažu da zapadne zemlje imaju dvostruke aršine kada je riječ o pitanjima Republike Srpske i Kosova i Metohije.”

“Dogovorili smo se da ćemo mi njima uputiti informaciju o antidejtonskim ponašanjima i statusu srpskog naroda u BiH, koju Vlada razmatra, smatrajući da Srbija, koja je izložena dijalogu sa međunarodnim faktorima u pogledu Kosova, apsolutno treba da vodi računa i o Republici Srpskoj”, rekao je Dodik.

(Srna)

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap