Početna  /  Vučić najavio posjetu Istočnoj Hercegovini
Hercegovina

Vučić najavio posjetu Istočnoj Hercegovini

Dogovoriću sa  Dodikom da zajedno posjetimo dio Hercegovine, šta on odredi, Trebinje, Gacko, Bileću, Nevesinje. Mislim da Srbija gradi vrtić u Trebinju. To je ono što mi možemo da pomognemo. Ne možemo da pomognemo u oružju, ali možemo školama, vrtićima, univerzitetima”, rekao je Vučić.

On je, gostujući u emisji Televizije Hepi, najavio je da će sa predsjednikom RS dogovoriti da u aprilu, za kada je najavljena njegova posjeta Mostaru, zajedno posjete Hercegovinu i da vidi kako Srbija može da pomogne tom kraju.

On je rekao i da je njegovo mišljenje da je neko snažan koliko zna, te da stoga Srbija podržava rad “Andrićevog instituta” u Višegradu i, kako je naglasio, nema nikakav problem sa tim.

“Pomagaćemo RS u skladu sa Dejtonskim mirovnim sporazumom, u skladu sa našim obavezama, u skladu sa tim koliko možemo, a, kao što vidite, možemo. Ljudi u RS-usu zahvalni za to”, istakao je Vučić.

Na konstataciju da postoje stalni pokušaji destabilizacije RS, Vučić je naveo da ne sumnja da će takvih pokušaja biti, ali da je uvjeren da to nikome neće uspjeti.

Kada je riječ o kritikama najave donošenja deklaracije o interesima srpskog naroda, Vučić je naglasio da niko od onih koji su tako reagovali nije imao pojma ni šta će u deklaraciji da piše, da niko nije napisao ni slovo, a svi u regionu i u Srbiji su već pisali “kakva je to katastrofa”

“Pisali su da je to poziv na ‘veliku Srbiju’, a pojma nemaju”, rekao je Vučić.

On je rekao i da je “strašan zločin” to što Srbi žele da kažu da bi voljeli da pišu ćiriličnim pismom i da bi voljeli da koriste svoj jezik.

Na najavu voditelja emisije “Ćirilica” da je Milorad Dodik njegov naredni gost, Vučić je rekao da Dodik možda svrati i kod njega i da je “predsjednik RS-a, kao i sav srpski narod, dobrodošao u svoj Beograd i svoju Srbiju”.

Tražili su od mene da uhapsim Dodika “zbog neke tamo vile”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sinoć je rekao da je prošle godine od Beograda traženo da privede predsjednika RS-a Milorada Dodika zbog, kako je rekao, “ne znam neke vile”

“Bio je zvaničan zahtjev za privođenje predsednika RS prije godinu dana. Zamislite da Srbija privodi predsjednika Republike Srpske. Jeste li vi normalni? Šta hoćete, da pravimo granicu onakvu kakva je nekada ranije pravljena? Da ne puštamo naš narod da uđe u Srbiju, da ne damo našem narodu koji hoće da ide u RS i u BiH da pređe granicu? Tako nešto se nikada neće dogoditi”, poručio je Vučić.

231 Shares
231 Shares
231 Shares
Copy link