Početna  /  Vučić i Grabar-Kitarović stigli u Mostar, počeo sastanak sa članovima Predsjedništva BiH
Hercegovina

Vučić i Grabar-Kitarović stigli u Mostar, počeo sastanak sa članovima Predsjedništva BiH

MOSTAR -Trilateralni sastanak predsjedavajućeg i članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragana Čovića, Bakira Izetbegovića i Mladena Ivanića sa predsjednicima Republike Hrvatske i Srbije Kolindom Grabar-Kitarović i Aleksandrom Vučićem počeo je u Mostaru.

Kako prenose Nezavisne uoči trilateralnog sastanka u Kancelariju hrvatskog člana Predsjedništva BiH u Mostaru prvo su stigli Bakir Izetbegović, Dragan Čović i Mladen Ivanić.

A nakon njih i Aleksandar Vučić, kojeg je prethodno na aerodromu dočekao Igor Crnadak, ministar inostranih poslova BiH i Ljubo Bešlić, gradonačelnik Mostara.

Nakon Vučića pred Kancelariju hrvatskog člana Predjedništva BiH stigla je i Kolinda Grabar Kitarović, predsjednica Hrvatske.

Prema Protokolu, sastanak članova Predsjedništva BiH sa Vučićem i Kitarovićevom planiran je za 12.00 časova u kabinetu hrvatskog člana Predsjedništva BiH, najavljeno je ranije iz Predsjedništva BiH.

Nakon toga trebalo bi da uslijedi sastanak članova Predsjedništva, Vučića i Kitarovićeve sa šefovima diplomatije BiH Igorom Crnadkom, Srbije Ivicom Dačićem i Hrvatske Marijom Pejčinović Burić.

Ovaj sastanak trebalo bi da bude održan u hotelu “Mepas”, od 13.45 do 14.15 časova.

Za 14.20 časova predviđeno je zajedničko fotografisanje članova Predsjedništva BiH i predsjednika Srbije i Hrvatske, a potom će uslijediti obraćanje medijima članova Predsjedništva BiH, Kitarovićeve i Vučića.

0 Shares
0 Shares
Copy link