Početna  /  Vučić: Dosta nam je obećanja EU, želimo da znamo kada će nas primiti
Srbija Vijesti

Vučić: Dosta nam je obećanja EU, želimo da znamo kada će nas primiti

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je za Srbiju ključno da EU odgovori da li je zainteresovana za članstvo Srbije i u kojem roku.

“To je za nas ključno pitanje. Ne želimo više da slušamo obećanja i odugovlačenja. Želimo da znamo da je Evropa zaista zainteresovana za nas i u kom roku”, smatra Vučić.

On je ocijenio da je samit o zapadnom Balkanu u Trstu veoma važan, jer su zemlje regiona na njemu prvi put imale “konkretne aktivnosti sa opipljivim rezultatima”.

Za Srbiju su, kako je istakao, posebno važni infrastrukturni projekti, počevši od autoputa Niš–Priština.

“To je projekat od temeljne važnosti, koji ima ne samo ekonomski, već i politički značaj za odnose između Srba i Albanaca, dva najmnogobrojnija naroda na zapadnom Balkanu”, rekao je Vučić.

On je ponovio da je u Srebrenici počinjen užasan zločin koji ne smije nikada više da se ponovi i za koji počinioci moraju da odgovaraju.

Istovremeno, dodao je on, važno je gledati u budućnost i graditi mir i stabilnost zajedno sa Bošnjacima.

“Ne vrijedi se stalno vraćati na prošlost. Moramo da mislimo na ono što je pred nama i šta moramo da uradimo u godinama koje dolaze. Kada budemo imali bolje veze, bolje puteve i mostove, odnosi među našim narodima će sigurno biti bolji”, rekao je Vučić za italijansku agenciju Ansa.

Prema njegovim riječima, jedan od projekata na stolu samita u Trstu bio je i autoput između Beograda i Sarajeva.

“To su konkretne stvari, a kada ih realizujemo, kada budemo razmišljali kako da poboljšamo standard života i da obezbijedimo više radnih mesta za mlade, niko više neće misliti na prošlost”, zaključio je Vučić.

0 Shares
0 Shares
Copy link