Početna  /  Vučić: Bolje da je rekao da, nego “nadam se da”
Bosna i Hercegovina Srbija

Vučić: Bolje da je rekao da, nego “nadam se da”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da će Srbija odgovorno analizirati izjave člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, jer se, kaže, ne potežu tek tako riječi rat, sukobi i priznavanje nekakvih teritorija, ali da neće otkazati posjetu Predsjedništva BiH Beogradu, kao što je Sarajevo otkazalo posjetu Tomislava Nikolića, “zbog pet puta manje stvari”.

On je ukazao da je Izetbegović u intervju iznio lični stav prema Kosovu i Metohiji i drugim stvarima koje se odnose na Srbiju, tako da će i to biti uzeto u obzir i u skladu sa tim i postavljena politika Srbije.

On je poručio da će reakcija biti ta da će sve analizirati i uzeti u obzir šta su nečije želje i nadanja i u skladu sa tim, kao odgovorna zemlja, zauzeti stav.

“To što neki govore da je na osnovu lažne vijesti – pa, bolje da je ostalo onako, nego ono sto smo mogli da čujemo, bolje da je rekao ‘da’ – nego ‘nadam se da’, zato što je to ‘da’ moglo da bude plod objektivnih okolnosti ko zna kakvih, ali ‘nadam se da’ pokazuje lični odnos prema tome”, rekao je Vučić.

Kako je rekao, na današnjoj sjednici Savjeta za nacionalnu bezbjednost teme će biti i situacija u regionu sa posebnim osvrtom na BiH, razgovori u vezi sa KiM, kao i pitanje organizacije i reorganizacije srpskih bezbjednosnih snaga.

Dodao je i da je zgrožen izjavama onih koji uvijek nađu dovoljan razlog da okrive svoju državu, rukovodstvo i kada nisu ništa učinili.

0 Shares
0 Shares
Copy link