Početna  /  VRIJEME ISTIČE, SERIJAL #2: Pogledajte prvu epizodu serijala ‘’Stanje BiH društva: EU i NATO percepcije’’
Bosna i Hercegovina Vijesti

VRIJEME ISTIČE, SERIJAL #2: Pogledajte prvu epizodu serijala ‘’Stanje BiH društva: EU i NATO percepcije’’

U periodu od 25. januara do 08. marta na Žurnalu ćete moći pogledati sedam epizoda talk show programa „Time is Up“ ili Vrijeme ističe u produkciji FAMA Metodologije.

U svakoj epizodi tri voditelja razgovaraju sa tri gosta. Voditelji Zvonko Komšić (novinar), Vildana Selimbegović (glavna i odgovorna urednica Oslobođenja) i Aida Jokanović (novinarka), razgovaraju sa ljudima koji misle i čine i doprinose razumijevanju stanja bosansko-hercegovačkog društva danas.

Vrijeme ističe… a Bosna i Hercegovina se nalazi u političko-ekonomskom rascjepu koji ne dozvoljava društvu da se adaptira izazovima 21 vijeka. S jedne strane svjedočićemo tranziciji iz dejtonske ka briselskoj fazi društvenog razvoja, a sa druge strane suočavaćemo se sa izazovima geopolitičkog rizika u vremenu globalnih preokreta. Svijet unutar i oko nas je postao haotično mjesto koje ugrožavaju  populizam, destabilizacija institucija, klimatske promjene, migracije, korupcija, dezinformacije, prijetnje ratovima. Stoga u projektu ‘Time is Up’ ili ‘Vrijeme ističe…’ u žanru video i online talk showa, želimo predstaviti kroz Veliku sliku stanje društva u Bosni i Hercegovini i percepcije Evro/atlantskih integracija.

Nezavisno od toga kada će Evropska unija dati Bosni i Hercegovini status kandidata i o tome kojom brzinom idemo ka članstvu u NATO  savezu, očigledno je da našem društvu trebaju projekcija budućnosti i strukturalne reforme u cilju funkcionalne i stabilne države, sigurnosti i kvalitetnijeg života građana. Regionalni i globalni izazovi su veliki, a Vrijeme ističe…

(zurnal.info)