Početna  /  Vrijedna donacija Mikrofina za likovnu sekciju OŠ “Sveti Sava” u Bileći
Hercegovina

Vrijedna donacija Mikrofina za likovnu sekciju OŠ “Sveti Sava” u Bileći

BILEĆA – Nenad Kandić šef trebinjske filijale kompanije Mikrofin uručio je  danas Osnovnoj školi “Sveti Sava” u Bileći donaciju u vidu pribora za likovni kabinet u vrijednosti od 1.500 konvertibilnih maraka.

“Naša saradnja sa školom “Sveti Sava” počela je prošle godine kada su učenici ove škole pohvaljeni zbog izuzetnog zalaganja i kreativnosti koju su uložili prilikom izrade radova za Mikrofinov konkurs za osniovne škole pod nazivom “Nije faca ko hejt baca”. Iako nisu osvojili nagradu, uvrstili smo ih u program naših donacija i evo drago nam je da imamo priliku da ih obradujemo novim setom materijala i pribora za kabinet likovne kulture”, istakao je Kandić.

Direktor ove škole Miodrag Parežanin zahvalio je Mikrofinu što uvijek prati potrebe osnovnih škola i ne oklijeva da pomogne.

“Likovna sekcija je nosilac vannastavnog života naše škole. Sekcija broji dvadesetak članova, a do sada su svojim radovima osvajali brojne nagrade na školskim i van školskim takmičenjima. Njihovi radovi u vidu mozaika, slika na platnu, papiru i drvetu ukrašavaju zidove naših učionica i holove.Donacije poput ove nam omogućuju da djeci obezbijedimo nesmetan rad i usavršavanje”, naveo je Parežanin.

Nastavnik likovne kulture u ovoj školi Drago Vučić rekao je da će ova donacija Mikrofina višestruko koristiti članovima likovne sekcije jer su u toku oslikavanja školskih kabineta i priprema izložbe za Vaskrs.

“Sav ovaj pribor koji smo danas dobili: štafelaji, platna, platna u rolni profesionalne akrilne boje i kistovi  će nam pomoći u radu naše sekcije i doprinijeti da djeca razvijaju svoje kreativne sposobnosti na najbolji mogući način”, naglasio je Vučić.

Posljednjih godina Mikrofin je u okviru programa ulaganja u društvenu zajednicu organizovao više od 150 donatorskih akcija. Kroz ovaj program prošlo je više od 70 škola i preko 30 vrtića.

Milena Koprivica

0 Shares
0 Shares
Copy link