Početna  /  Vrhovni sud RS o ubistvu Marka Đerića: Potvrđene presude Ratkoviću i Pikuli, novo suđenje Andriću
Hercegovina

Vrhovni sud RS o ubistvu Marka Đerića: Potvrđene presude Ratkoviću i Pikuli, novo suđenje Andriću

Vrhovni sud RS potvrdio je presudu Miljanu Ratkoviću (30) i Daku Pikuli (30) iz Trebinja i pravosnažno ih osudio na 35 godina robije za ubistvo trebinjskog kik-boksera Marka Đerića (24). Ratković je osuđen na 20 godina, a Pikula na 15 godina robije.

 

Istovremeno je donijeta odluka o ukidanju oslobađajuće presude trećeoptuženom Radovanu Andriću (19), a postupak protiv njega je vraćen na novo suđenje.

Žalbe Ratkovića i Pikule odbijene su kao neosnovane, dok je u slučaju Andrića prihvaćena žalba tužilaštva.
Prema optužnici Pikula i Ratković zločin su dogovorili u maju 2015. godine jer su željeli da se osvete Đeriću.

Motiv ubistva bila je osveta za fizički sukob koji je Đerić, sedam dana prije zločina, imao s Pikulom i njegovom suprugom Dejanom, koju je udario ispred kluba “Merlot” u kojem je radio kao izbacivač, kao i sa Ratkovićem kojeg je istukao i izbacio iz kluba u aprilu iste godine.

U ranijoj presudi je navedeno da je ubistvo izvršio Ratković, koji je zajedno s Pikulom detaljno osmislio plan. Prije zločina od nepoznate osobe nabavili su automatsku pušku. Ratković je sa Rajkom Bovanom dogovorio da mu javi kada Đerić krene kući iz noćnog kluba „Merlot“ gdje je radio.

Bovan je tog kobnog 24. maja prošle godine Ratkoviću poslao SMS poruku “Ok i ja idem kući”, a što je značilo da je žrtva krenula.

Ratković je nakon toga otišao u trebinjsku ulicu Miloša Obilića gde je sačekao Đerića. Ubica ga je sačekao ispred zgrade i prema njemu ispalio sedam hitaca, a koban je metak koji je Đeriću prošao kroz srce.

0 Shares
0 Shares
Copy link