Početna  /  Vozački dvojac Dangubić i Bratić: U Bileću sa zlatom iz Hajdučkih vrleti
bileća Bosna i Hercegovina Hercegovina Vijesti

Vozački dvojac Dangubić i Bratić: U Bileću sa zlatom iz Hajdučkih vrleti

BILEĆA – Vozački dvojac iz Bileće, Aleksandar Dangubić i Željko Bratić, proteklog vikenda u svoj grad donijeli su još jedno zlato, ovoga puta sa 7. Međunarodnog memorijalnog of roud relija „Vinko Vukoja Lastvić“, koji je priređen u Parku prirode Blidinje kod Tomislavgrada.

Željko Bratić i Aleksandar Dangubić na Blidinju
Željko Bratić i Aleksandar Dangubić na Blidinju

Među 120 posada iz deset zemalja, našle su se i četiri iz Bileće i Trebinja, a nakon dvodnevnog takmičenja Bilećani su uzeli zlato u soft klasi.

Aleksandar Dangubić za „Moju Hercegovinu“ kaže da je za njih ovo bilo jedno najljepših, ali i najtežih takmičenja ove godine.

– Takmičenje se odvijalo u Hajdučkim vrletima Blidinja, gdje smo se hajdučki borili i izborili za zlato – ističe Dangubić zadovoljno.

Učesnici su, osim u soft klasi, odmjerili snage i u hard, te kvad klasi, a ovaj međunarodni sportski događaj odavno je zauzeo jedno od najviših mjesta u BiH po organizaciji ovakvog tipa trke. Veliko interesovanje za ovaj međunarodni reli pokazali su i gledaoci kojih je za dva dana takmičenja bilo nekoliko hiljada.

Ova manifestacija ljubiteljima četvorotočkaša donijela je pregršt adrenalina i nezaboravno druženje, a Parku prirode Blidinje dobru promociju njegovih prirodnih ljepota. Organizator manifestacije bio je ORK Herceg Protim.

 

Jelena Denda Borjan

358 Shares
358 Shares
358 Shares
Copy link