Početna  /  Vlast ulaže čak četiri miliona za vanjsko uređenje oko „Rajske doline“
Izdvajamo Republika Srpska

Vlast ulaže čak četiri miliona za vanjsko uređenje oko „Rajske doline“

Foto: 360virtualjourney.com
Dok penzionerima i borcima Vlada Srpske dijeli „simboličnu“ pomoć u vidu 50, 80 i 100 maraka i to iz kredita, istovremeno se izdvajaju milioni iz Budžeta za hotel „Rajska dolina“ na Jahorini. Najnovija zamisao vlasti je da samo za vanjsko uređenje oko hotela potroši čak četiri miliona maraka, otkriva portal CAPITAL.

U Ugostiteljskom servisu Republike Srpske, koji upravlja hotelom „Rajska dolina“, pripremili su novi, osmi po redu tender u vezi sa opremanjem tog hotela. U toku prošle i ove godine za taj hotel je potrošeno ili je u toku trošenje ukupno 17 miliona maraka.

Ovaj put nabavljaju građevinske radove za koje su procijenili da će koštati 3,5 miliona maraka bez PDV-a. S porezom će ti radovi koštati više od četiri miliona.

Iz dokumentacije je vidljivo da je riječ o vanjskom uređenju u kompleksu hotela „Rajska Dolina“ na Jahorini, iako je već u sanaciju i adaptaciju hotela prošle godine uloženo 7,7 miliona marka.

Tako će, na primjer, već ugrađeni, ivičnjaci oko hotela biti izvađeni.

Predviđeno je uređenje kolovoza, rušenje i betoniranje potpornih zidova, asfaltiranje, postavljanje šahtova, betoniranje platoa i stepeništa, ugradnja agregata…

U planu je i svijetleća reklama, vještačka trava na zidovima oko hotela, rampe, jarbola za zastavu, igraonice za djecu…

Ekonomista Svetlana Cenić rekla je da povećana ulaganja u hotel očigledno znače da je već namijenjen nekom ko će ga vrlo brzo, pod izgovorom da je loša ekonomska situacija, kupiti za male pare.

„Kad para nije bilo ni za ugostitelje, ni za radnike u uslužnoj djelatnosti, a turističkim organizacijama se duguje za vaučere koje su im obećali, Vlada je našla pare za „Rajsku dolinu“ i to u vrijeme kada turizma nema, kad niko ne dolazi. Nema vakcina, ali „Rajska dolina“ ima prioritet“, istakla je Cenićeva.

O ulaganjima u ovaj hotel u posljednjih godinu i po CAPITAL je pisao u više tekstova:

Vlada RS ulaže 7,7 miliona KM u dotrajali hotel na Jahorini

Vlada u hotelsku kuhinju ulaže 280.000 maraka

Vlada Srpske daje 300.000 KM za kristalne čaše i porculanske tanjire

Laktaška firma dobila tender koji je sama napisala za „Rajsku dolinu“

Pohvalili se državnim hotelom bez inventara, zaboravljajući druge propale hotele na Jahorini

Vlada RS kupuje skije, sanke i bicikla od 270.000 KM

Još pola miliona za “Rajsku dolinu”: Nabavljaju stolice kao usluge

Izvor: Capital

2 Shares
2 Shares
Copy link