Vlast spremna da otkaže miting

BANJALUKA – Lideri vladajućih stranaka u RS spremni su da odustanu od mitinga ukoliko to uradi opozicija, rečeno je nakon sastanka Milorada Dodika, predjednika RS i lidera SNSD-a, Marka Pavića, lidera DNS-a i Petra Đokića, lidera SP-a.
Đokić, Dodik i Pavić (FOTO: Press RS)
Đokić, Dodik i Pavić (FOTO: Press RS)

Pavić je rekao da su stranke u vlasti spremne odgoditi svoj miting ukoliko to uradi opozicija. “Dajemo podršku policiji za rigorozno postupanje protiv onih koji narušavaju red i mir ili ruše imovinu. Umjesto mitinga volio bih da sutra imamo razgovore”, rekao je Pavić, a pišu Nezavisne novine.

Sa Pavićevim stavovima saglasan je i Petar Đokić koji je rekao da politika koju vodi aktualna vlast ima podršku naroda te da ulica nije rješenje. On je takođe naglasio da je RS zajednica slobodnih ljudi. Dodik je ponovio da od opozicije zavisi hoće li biti protesta. Isto tako rekao je da su institucije spremne da obezbjede mir te da će RS ostati mirna pozivajući narod da podrži policiju.

Predsjednik RS takođe je rekao da vlast ima podršku naroda i da je vlast dobijena na demokratski način i na izborima. “Ovaj miting treba da pokaže dimenziju da ne trebamo mentorstvo iz Sarajevu. Ne želimo da iz Banjaluke ode slika o nestabilnosti”, rekao je Dodik odgovarajući na pitanje zašto su protesti zakazani za isti dan. Dodao je da na mitingu očekuje oko 30.000 ljudi.

Autor