Početna  /  Vladika Grigorije u Mostaru poručio da svi vjerujemo da je Bog jedan
Hercegovina

Vladika Grigorije u Mostaru poručio da svi vjerujemo da je Bog jedan

MOSTAR – U staroj pravoslavnoj crkvi Rođenja Bogorodičina u Mostaru večeras je održana svečana liturgija na brojnim svjetskim jezicima. Veče ljubavi, praznika Vaskrsa po julijanskom kalendaru, u gradu na Neretvi je svojim dolaskom i snažnim porukama mira i ljubavi uveličao vladika Grigorije.

grigorije-mostar-vaskrs

“I večeras smo čitali jevanđelje na raznim jezicima, da pokažemo da Hristos hoće da spasi cijeli svijet. U tom smisli pravoslavnim hrišćanima u Bosni i Hercegovini i ovdje, u Mostaru, i svim ljudima dobre volje je poruka da je naš Bog, naš spasitelj, Isus Hristos, takav Bog koji želi da se svi ljudi spase i da budu živi i da žive vječno”, kazao je vladika Grigorije .

On je pozvao sve vjernike i svekoliku javnost na zajedništvo i razumijevanje, te iskazao radost što je večernjoj vaskršnjoj liturgiji u Mostaru prisustvovao i gvardijan franjevačkog samostana u Mostaru fra Iko Skoko.

Odlična nam je saradnja i imamo ljudsko razumijevanje, ali imamo i to razumijevanje na bazi vjere. I jedni i drugi i treći vjerujemo da je Bog svedržitelj i da Bog sve vidi i da sve voli i da svima želi dobro. To je osnova i temelj sa kojeg svi polazimo”, naglasio je vladika Grigorije.

Čestitavši svim vjernicima Vaskrs, poželio je mir i zajedništvo sveg naroda, te podsjetio da je, prema vjerskim predajama, svaka osoba dijete Božije.

“Islamska zajednica, Rimokatolička crkva i mi, pravoslavni, vjerujemo da je jedan Bog, a imamo te različitosti koje su u nekim nijansama i koje svakako mogu da budu naše bogatstvo, a ne naša nevolja i naš problem”, poručio je vladika Grigorije u Mostaru.

Autor: Anadolija

0 Shares
0 Shares
Copy link