Početna  /  Vlade Divac: Došlo je vrijeme da Kristijan dijeli autograme, a Divac je kriminalac
Teme i komentari

Vlade Divac: Došlo je vrijeme da Kristijan dijeli autograme, a Divac je kriminalac

Vlade Divac po prvi put o “aferi kantrimen” i medijskim napisima da je “kantrimen” kojim je pregažen Luka Jovanović pripadao njegovoj supruzi.

vlade_divac

Vlade Divac ove godine se nije pojavio na dočeku olimpijaca. Otišao je pravo u Ameriku da isprati ćerku na koledž, da joj okači zavjese u sobi. Tako to, tradicionalno, rade u Americi. A i da mu ćerka nije krenula na koledž ne bi došao u Srbiju, iako je još uvijek zvanično predsjednik Olimpijskog komiteta.

Dugo je ćutao. Dvije i po godine nije davao izjave i intervjue srpskim medijima, osim onih protokolarnih direktno vezanih za funkciju. Nakon više afera koje su se vezivale za njegovo ime, u intervjuu za Nedeljnik, kakav vjerovatno nikada nije dao u životu, otvoreno i iznad svega ogorčeno je govorio o svim razlozima zbog kojih, poslije osam godina, ponovo odlučuje da sa porodicom napusti Srbiju.

U ovom razgovoru prvi put je govorio o “aferi kantrimen” i medijskim napisima da je “kantrimen” kojim je pregažen Luka Jovanović pripadao njegovoj supruzi.

“To su opasne stvari, i rađene sa ciljem. Oni su uzeli pod svoje oca poginulog mladića i manipulišu njegovim bolom u ostvarivanju svog cilja. Stavili su Snežaninu sliku na naslovnu stranu sa njenim “minijem” – “mini moris”, a ne “kantrimen”, i spinuju. Nađen je dečko koji je počinio saobraćajnu nesreću, sa dvoje, troje ili više svjedoka koji su sa njim bili u kolima i snimali u trenutku nesreće, i osuđeni su. Postoji snimak kola da je to evidentno “kantrimen”, koji niko nikada u mojoj porodici nije imao, ali se ne zna čija su kola. I ja mislim da se sa razlogom to krije, jer je toliko malo takvih kola kod nas, i to je jedna stvar.

Druga stvar je da su ti koji kriju čiji je kantrimen mogli da ništa ne kažu, ali su izabrali moju porodicu, sa nekim razlogom. Ja ne znam koji je razlog i koju poruku nam šalju, ne znam šta treba da shvatim”, rekao je Divac.

Divac je naveo i da je u vrijeme kada je pokušavao da investira u Srbiju razumio spinove da je nesposoban da dobaci flašu vode od fabrike do police (neuspela kupovina “Knjaz Miloša”), iako kaže da je imao ugovoreno tržište za Arapske Emirate i Španiju. Shvatio je, kaže, sve poruke vezane za pare, politiku, ali ovu koja mu je poslata preko afere “kantrimen” ne shvata. On je naveo da je to direktan udar na integritet cijele njegove porodice.

“Jedino mi pada na pamet da ili ima veze sa OKS-om ili Fondacijom. Evo, više neću biti predsjednik, a ako im smeta Fondacija, onda ni za to nema problema, pomagaćemo nekoj drugoj djeci. Sliku mog mlađeg sina su stavili na naslovnu stranu sa tekstom ‘Od ubice do zatvora’, a bio je jednu noć na triježnjenju u zatvoru u Sakramentu, gdje je šerif moj prijatelj, kome sam mnogo zahvalan što ga nije pustio, jer je mlad i nije mogao da mene čuje da se glava gubi tako što pijan samo na pet minuta trkneš po hranu. A pedofile i ubice označavaju inicijalima. Takvo je vrijeme došlo sada, da Kristijan Golubović priča o moralu i dijeli autograme, a da su Vlade Divac i njegova porodica kriminalci i ubice”, kaže Divac.

Vlade Divac je u razgovoru za Nedeljnik poptuno otvorio dušu i ispričao sve što mu se taložilo posljednjih godina. Kako je “cijela družba i služba Miloševićeva” samo promijenila dres, i kako je krenula igranka u kojoj su mu namještali sudske procese, spinovali po medijima, prijetili smrću njemu i njegovoj porodici. Ispričao je kako je njegova kuća u Los Anđelesu bila neformalni srpski konzulat i kako su vladajuće strukture koristili njegovu slabost rečenicom “Molim te, uradi to, to je dobro za Srbiju”, nakon čega je shvatio da to znači “to je dobro za nas”.

Ispričao je kako su ga mnogi zloupotrebljavali, a ponajviše oni kojima je pomogao.

“Neprihvatanje realnosti u kojoj se nalazim dovelo me je do toga da mi je prvo pukao čir, a nekoliko godina kasnije od gorčine koja se skupila u meni i žuč. Osjećao sam se kao Kalimero, gdje god se okrenem – nepravda. Kada je čovjek slab, ljudi to osjete i kao zvijeri krenu da kidišu na vas. Tako da sam imao situacije na svim nivoima izdaje”, rekao je Divac.

Govorio je i o napadima današnjih naprednjaka, a nekadašnjih radikala, o razgovorima sa Tomislavom Nikolićem, zašto mu se putevi sa Vučićem ne ukrštaju, svojoj podršci demokratama.

Izvor: Nedeljnik

129 Shares
129 Shares
129 Shares
Copy link