Početna  /  Vlada Srbije dala garancije za puštanje Mladića na liječenje u Srbiju
Srbija

Vlada Srbije dala garancije za puštanje Mladića na liječenje u Srbiju

Vlada Srbije dala je danas garancije za puštanje generala Ratka Mladića iz pritvora Haškog tribunala na liječenje u Srbiju, rekao je Srni advokat Saša Lukić.

On je naveo da su garancije Vlade dostavljene danas timu odbrane posredstvom Ministarstva pravde Srbije.

“U garancijama Vlade garantuje se da će, u slučaju da general bude privremeno pušten na slobodu po odluci sudskog vijeća, a u vrijeme boravka na teritoriji Srbije, Srbija poštovati sve naloge sudskog vijeća kako bi se general u svako vreme mogao po nalogu vijeća pojaviti pred Tribunalom”, rekao je Lukić.

On je naveo da odbrana radi na prikupljanju dokumentacije koja će se nalaziti u zahtjevu sudskom vijeću Tribunala za puštanje Mladića na privremenu slobodu radi liječenja u Srbiji i da preostaje još da se obezbijedi mišljenje ljekara koji će pregledati generala.

Lukić je ocijenio da bi krajem oktobra ljekari trebalo da posjete generala Mladića u Hagu, gdje će ga pregledati i upoznati se o ljekarskoj dokumentaciji, te ukazao da termin zavisi od toga koliko će brzo uprava pritvorske jedinice u Hagu obezbijediti dozvolu i uslove za rad ljekarskom timu.

On je istakao da će, nakon dobijenog ljekarskog mišljenja, hitno biti upućen zahtjev za puštanje generala na privremenu slobodu radi liječenja, jer “zdravstveno stanje generala Mladića ne trpi bilo kakva odgađanja”.

“Čim ljekari budu pregledali generala Mladića i napisali izveštaj o zdravstvenom stanju, imaćemo kompletiranu dokumentaciju i zahtev za puštanje na privremenu slobodu radi lečenja u Srbiji biće promptno predat”, rekao je Lukić.

0 Shares
0 Shares
Copy link