Početna  /  Vlada RS kupila stanove za nagradnu igru od SNSD-ovog tajkuna
Republika Srpska

Vlada RS kupila stanove za nagradnu igru od SNSD-ovog tajkuna

– Milutin Jović prvi sretni dobitnik nagradne igre Fiskalni račun

– „Neću da razgovaram sa novinarima! Dođite na Čokorska polja kada bude moje takmičenje sa konjima, šta sad mlatite tu?“, rekao je Jović

– Gdje je nestao jedan stan?

BANJALUKA – Vlada Republike Srpske keširaće skoro pola miliona KM SNSD-ovom tajkunu Milutinu Joviću za četiri stana u Banjaluci, koji će biti dodijeljeni dobitnicima nagradne igre “Deset računa izbroji i stan osvoji”.

“Stanovi se nalaze u naselju Lauš, u Karađorđevoj ulici 79, na istoj lokaciji na kojoj je registrovana i Jovićeva građevinska firma „Bosna impex”, objavio je portal MojaBanjaluka.info.

Stanovi ukupno imaju oko 245 kvadrata i Vladu RS koštaće 511.347 KM sa uračunatim PDV-om, koliko će biti isplaćeno na Jovićev račun.

Iako je iz Ministarstva finansija RS nedjeljama najavljivano da će najsrećnijim građanima dodijeliti pet stanova, do objave zvaničnih pravila – jedan stan se “zagubio”.

Gdje je nestao peti stan?

Organizatori pojašnjavaju da je prvobitni plan, zaista, bio da kupe i poklone pet manjih stanova, vrijednosti do 100.000 KM, ali na taj javni poziv nije se prijavio ni jedan ponuđač. Bili su primorani da raspišu novi poziv, organizuju pregovarački postupak, pa su umjesto pet manjih, kupili četiri stana veće kvadrature i vrijednosti.

“To znači da na tržištu u Banjaluci praktično ne postoje mali stanovi koji su spremni za prodaju, a mi smo tražili stanove koji su useljivi, a ne u izgradnji. Često se dešava da se ti mali stanovi prodaju u projektu, još ‘u temeljima'”, pojašnjava Saša Grabovac, Izvršni direktor Udruženja ekonomista Republike Srpske “Svot”, koje je suorganizator nagradne igre.

Pošto u Banjaluci, kažu, nije bilo manjih stanova, a predviđen je određeni budžet za njihovu kupovinu, ponovo je raspisan javni poziv za nabavku, s tim što se nije ograničilo da iznos mora biti do 100.000 KM, već su tražene najpovoljnije ponude.

Jović galantno spustio 20 KM po kvadratu

Prijavile su se dvije firme – „Darko komerc“ je ponudio dva stana, jedan po cijeni od 2.550 KM i drugi od 2.850 KM, oba sa uračunatim PDV-om i cijenom po metru kvadratonom. Drugi ponuđač bila je firma Milutina Jovića, „Bosna impex“, koja je ponudila četiri stana, po znatno manjoj cijeni – od 2.100 KM sa PDV-om, po metru kvadratnom.

“U javnom pozivu je bio predviđen i pregovarački postupak. U javnim pregovorima koji su uslijedili, predstavnici firme „Darko komerc“ nisu željeli da spuste cijenu stana, dok su je Jovići spustili još za 20 KM, pa je konačna cifra 2.080 KM sa uračunatim PDV-om”, kaže Grabovac.

Milutin Jović, foto Fejsbuk

Jović: “Ajde, bolan, neću uopšte da razgovaram!”

Novinar portala MojaBanjaluka.info pokušao je razgovarati i sa Milutinom Jovićem i saznati da li su četiri nagradna stana uopšte bila ponuđena na tržištu i zbog čega su ostali neprodati, iako kvadrat košta 2.100 KM sa PDV-om i objekat je udaljen kilometar od Trga Krajine. Međutim, na sam pomen nagradne igre, Jović je postao neljubazan.

“Ajde, bolan! Neću ja uopšte da razgovaram sa novinarima. Imate Ministarstvo finansija RS i sa njima razgovarajte. Neću da razgovaram ni sa jednim novinarom! Dođite na Čokorska polja kada bude moje takmičenje sa konjima, šta sad mlatite tu? Ajd’ zdravo!”, rekao je Jović.

Ko je Milutin Jović?

Ostatak teksta pročitajte na portalu MojaBanjaluka.info.

12 Shares
12 Shares
Copy link