Ponedjeljak, 20.01.2020
More

  Vlada RS danas o Prijedlogu odluke o najnižoj plati

  Podijeli:

  Vlada Republike Srpske danas razmatra Prijedlog odluke o najnižoj plati u Republici Srpskoj za 2020. godinu, kao i Prijedlog odluke o odobravanju sredstava za socijalno zbrinjavanje radnika u iznosu od 2.331.164 KM.

  Za sjednicu koja je počela u 10.00 časova predloženo je i razmatranje informacije o projektima iz oblasti poljoprivrede koji se finansiraju iz sredstava “Ipa dva”, kao i razmatranje informacije o uspostavljanju instrumenta pretpristupne pomoći 2021-2027 /Ipa tri/ i aktivnostima u vezi sa izradom modela za njegovu realizaciju u BiH.

  Vlada treba da razmatra i informaciju o davanju saglasnosti ministru energetike i rudarstva Republike Srpske Petru Đokiću za potisivanje sporazuma između ovog i resornog federalnog ministarstva o uzajamnom prihvatanju uvjerenja o položenim stručnim ispitima u oblasti rudarstva i geologije.

  Na predloženom dnevnom redu je i razmatranje informacije o realizaciji projekta “Ljetna škola sporta Republike Srpske 2019”, kao i razmatarnje informacije o datumu prestanka vakcinacije protiv uzročnika bolesti klasične kuge svinja, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

  Vlada treba da razmatra i informaciju o projektu “Akcija protiv diskriminacije po osnovu godina”.

  Na predloženom dnevnom redu je razmatranje Zbirnog izvještaja o sprovedenom ocjenjivanju državnih službenika i namještenika zaposlenih u republičkim organima uprave Republike Srpske za period od 1. januara do 30. juna ove godine, kao i razmatranje Prijedloga odluke o usvajanju kadrovskog plana Vlade Republike Srpske za 2019. godine.

  Na predloženom dnevnom redu nalazi se i razmatranje informacije o toku stečajnog postupka u firmi “Ratarstvo” Nova Topola, kao i razmatranje informacije o toku realizacije projekta obezbjeđenja kapaciteta za potrebe Studentskog centra u Lukavici, Istočno Novo Sarajevo.

  Nakon sjednice u 11.30 časova biće održana konferencija za novinare u pres-centru Vlade Republike Srpske.

  Izvor: SRNA

  Podijeli:

  Izdvojene vijesti

  Kako da dizelaš bolje upali na niskim temperaturama

  Stigli su minusi, a svi vozači zbog zimskih vremenskih uslova ispaštaju po takvom vremenu i niskim temperaturama, a posebno vozači automobila sa dizelskim gorivom. Kako...

  Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

  Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

  Eko fond “obasjao” MG Sunce

  Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

  POVEZANE VIJESTI