Početna  /  Vidovdan proslavljen u kasarni “Bilećki borci”
bileća Hercegovina

Vidovdan proslavljen u kasarni “Bilećki borci”

BILEĆA – Vidovdan, krsna slava Vojske Republike Srpske i Trećeg pješadijskog RS puka Oružanih snaga BiH, obilježena je danas i u kasarni „Bilećki borci“ u Bileći.

Vidovdan u kasarni "Bilećki borci" (FOTO: Moja Hercegovina)
Vidovdan u kasarni “Bilećki borci” (FOTO: Moja Hercegovina)

Nakon svete liturgije u crkvi Svetog Vasilija Ostroškog, koja se nalazi u sklopu kasarne, upriličeno je lomljenje slavskog kolača, te slavski ručak.

Komandant Drugog pješadijskog bataljona u Bileći Nebojša Ivezić kaže da je današnji datum veoma značajan za pripadnike Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka i bivše pripadnike Vojske Republike Srpske.

– Slaveći Vidovdan, odnosno svetog Kneza Lazara, slavimo sve vojnike i vojskovođe srpske koji su dali svoje živote za očuvanje srpstva i srpske države, od Kosova, pa do današnjeg dana. Da smo na pravom putu pokazuje i veliki broj zvanica koje su se odazvale današnjoj svečanosti, kao i predstavnika boračkih organizacija iz istočne Hercegovine – kazao je Ivezić.

Nebojša Ivezić (FOTO: Moja Hercegovina)
Nebojša Ivezić (FOTO: Moja Hercegovina)

Među pripadnicima boračkih organizacija na proslavu Vidovdana danas je došao i Veselin Vujović, predsjednik Boračke organizacije u Bileći.

– Tu smo danas u slavu svetog Cara Lazara i svih srpskih vojskovođa i vojnika koji svoje živote položiše za srpsku državu i krst časni i slobodu zlatnu. Tu smo danas da obilježimo krsnu slavu VRS, da se prisjetimo naše izginule braće koja poginuše u zadnjem otadžbinskom ratu i da se družimo – rekao je Vujović.

Veselin Vujović (FOTO: Moja Hercegovina)
Veselin Vujović (FOTO: Moja Hercegovina)

Proslavljanju Vidovdana u kasarni „Bilećki borci“ prisustvovali su gosti iz svih istočnohercegovačkih opština.

(FOTO: Moja Hercegovina)
(FOTO: Moja Hercegovina)

Jelena Denda

343 Shares
343 Shares
343 Shares
Copy link