Početna  /  Vidovdan proslavljen u kasarni “Bilećki borci”
bileća Hercegovina

Vidovdan proslavljen u kasarni “Bilećki borci”

BILEĆA – Svetom liturgijom u hramu Svetog Vasilija Ostroškog koji se nalazi u sklopu kasarne “Bilećki borci” u Bileći, danas je obilježen Vidovdan, krsna slava Vojske Republike Srpske i Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka.

Nebojša Ivezić, komandant Drugog pješadijskog bataljona Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka Oružanih snaga BiH, rekao je da se današnjom proslavom odaje priznanje svim srpskim vojnicima i junacima koji su stradali kroz istoriju.

“S posebnim pijetetom prisjećamo se naših najboljih sinova i kćeri  koji su za Republiku Srpsku dali ono najvrednije što su imali – a to je život. Mi im dajemo vječni pomen i sjećanje. Da smo mi na pravom putu, svjedoči veliko prisustvo Boračkih organizacija iz istočne Hercegovine i predstavnika civilne vlasti”, istakao je Ivezić.

Nebojša Ivezić (Foto: Moja Hercegovina)

Proslavi Vidovdana, krsne slave Vojske Republike Srpske, danas je između ostalih, prisustvovao Veselin Vujović, predsjednik Boračke organizacije Opštine Bileća.

Vujović je rekao da je današnji dan lijepa prilika za podsjećanje na sve stradale srpske borce, te da im se i na ovaj način oda počast.

Veselin Vujović (Foto: Moja Hercegovina)

“Danas smo ovdje da se poklonimo knezu Lazaru i svim stradalim vitezovima od Kosova do današnjih dana. Tu smo danas pred ovim svetim hramom da se pomolimo za srpsku državu i jedinstvo srpskog naroda”, rekao je Vujović.

Nakon liturgije, za sve goste je upriličen svečani ručak.

Milena Koprivica

0 Shares
0 Shares
Copy link