Početna  /  Velika policijska akcija u Zenici, pretresi na 21 lokaciji
Federacija BiH

Velika policijska akcija u Zenici, pretresi na 21 lokaciji

Velika policijska akcija u Zenici, pretresi na 21 lokacijiIzvor: MUP ZDK/Ilustracija

Policijski timovi Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona počeli su rano jutros pretrese na dvadeset jednoj lokaciji na području Zenice.

Radi se o opsežnoj policijskoj akciji kodnog naziva “MREŽA III”, koju sprovodi Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona i koja je usmjerena na otkrivanje i procesuiranje osoba koje se sumnjiče za izvršenje krivičnih djela “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” i “Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija”.

Aktivnosti u okviru akcije “MREŽA III ” se poduzimaju u saradnji i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, te se postupa po naredbama Općinskog suda u Zenici.

Ova akcija predstavlja nastavak operativnih akcija “MREŽA I” i “MREŽA II” koje su sprovedene u 2016. i 2017. godini, i u okviru kojih je izvršeno na desetine pretresa, veći broj osumnjičenih lica je lišen slobode, te su pronađene i oduzete značajne količine opojnih sredstava, nelegalnog oružja, novca i drugih predmeta koji potiču iz krivičnih djela, počinjenih od strane lica koja su bila meta operativnih akcija.

0 Shares
0 Shares
Copy link