Početna  /  Velika akcija SIPA-e na području Mostara
Hercegovina

Velika akcija SIPA-e na području Mostara

U akciji „Rover“ SIPA lišila slobode tri osobe zbog neovlaštenog prometa opojnim drogama.

Foto: N1

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su u okviru operativne akcije kodnog naziva „Rover“, na području Mostaar, slobode lišili tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama.

U toku su pretresi objekata na području Stoca i Ljubuškog s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Navedene aktivnosti realiziraju se po naredbama Suda BiH i Tužilaštva BiH, u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a HNK i MUP-a ZHŽ.

Do sada je u okviru rada na ovom predmetu pronađeno i oduzeto oko devet kilograma zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „skunk“.

Osobe lišene slobode sumnjiče se da su, zajedno sa njima poznatim osobama, iz Crne Gore nabavljale opojnu drogu „skank“ i vršile distribuciju i preprodaju iste na području BiH i R.Hrvatske s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi.

Osobe lišene slobode biće privedene u službene prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade, nakon čega će biti predati Tužilaštvu BiH na dalje postupanje.

Više detalja bit će poznato nakon okončanja aktivnosti na terenu.

0 Shares
0 Shares
Copy link