Početna  /  Veče šampiona u Bileći: Fudbalski klub “Hercegovac” dobio opremu vrijednu 4.000 maraka
Hercegovina

Veče šampiona u Bileći: Fudbalski klub “Hercegovac” dobio opremu vrijednu 4.000 maraka

BILEĆA- Nakon uspješne realizacije projekta rekonstrukcije svlačionica Fudbalskog kluba“Hercegovac”, u okviru projekta “Podrška mladima u lokalnim zajednicama” koju sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM) neformalna grupa mladih je  klubu donirala fudbalsku opremu u vrijednosti od 4.000 maraka.

Oprema im je uručena sinoć u okviru novogodišnjeg programa “Veče šampiona” koji su u u sportskoj dvorani “Tijana Bošković” u Bileći organizovali neformalna grupa mladih IOM-a iz Bileće i FK “Hercegovac”.

Jedan od trenera FK “Hercegovac” Božo Rogač rekao je za naš magazin da su prijatno iznenađeni ovim postupkom IOM-a, te da će im donirana oprema biti od velike koristi u radu sa najmlađim naraštajima.

“Nama ovaj poklon znači baš dosta. Sa IOM-om mi već imamo saradnju. Oni su učestvovali u sanaciji svlačionica tako da su oni nakon toga uvijek uz nas. Ovaj poklon toliko znači našoj djeci da nemam riječi. Nadam se da ćemo se na neki način odužiti našim lokalnim koordinatorima koji su bili naša veza sa IOM-om i mogu da poručim svima da je FK “Hercegovac” uvijek tu za saradnju i da pravimo buduće šampione, a prije svega našu djecu socijalizujemo i izvodimo na pravi put”, rekao je Rogač za “Moju Hercegovinu”.

Božo Rogač (Foto: Moja Hercegovina/arhiv)

Lokalni koordinator IOM-a iz Bileće Dejana Janjić istakla je da je ova godina bila izuzetno uspješna za njih, te izrazila zadovoljstvo što su uspjeli da ostvare i dodatne grantove za FK “Hercegovac” i Omladinsku organizaciju “Jezerine”.

“Sa neformalnim grupama implementirali smo šest projekata sa mladima: igralište u Jezerinama, uredjenje stećaka, nabavka garniture nošnji za KUD “Vladimir Gaćinović), dodatno smo dobili grantove za izgradnju djecijeg igralista u Jezerinama i nabavka opreme za FK Hercegovac), jedan projekat realizujemo sa grupom roditelja i pripremamo novi projekat koji ćemo realizovati u januaru.Što se tiče dodatnog granta za Fudbalski klub, nakon uspješno realizovanog projekta rekonstrukcije svlačionica, dobili smo priliku da taj projekat nadogradimo, te smo aplicirali za opremu. U duhu praznika, večeras smo Fudbalskom klubu poklonili lopte (28), dvije garniture dresova i rekvizite za treninge u vrijednosti od 4.000 maraka”, istakla je Dejana Janjić.

Dejana Janjić (Foto: Moja Hercegovina/arhiv)

U okviru dvočasovnog programa najmlađi članovi FK “Hercegovac” iz Bileće i  škole fudbala “Leostars” iz Trebinja sinoć su odigrali  prijateljske utakmice a specijalni gost večeri bio je Deda Mraz koji je mališanima dodijelio novogodišnje paketiće.

Milena Koprivica