Vatrogasna jedinica Ljubinje dobila novu vatrogasnu opremu

LJUBINJE – Vatrogasni savez Republike Srpske donirao je danas vatrogasnu opremu u vrijednosti od 120.000 KM Vatrogasnoj jedinici opštine Ljubinje.

Vatrogasna oprema koja je danas uručena ljubinjskim vatrogascima sastoji se od vatrogasnog vozila sa pumpom visokog pritiska i razvalnog alata.

Kako je za “Moju Hercegovinu” rekao komandir Vatrogasne jedinice Ljubinje Miodrag Ilić ova oprema će im dosta olakšati posao.

S obzirom na to da nisu do sada imali priliku da se služe njom, ljubinjski vatrogasci su imali i posebnu obuku za rukovanje  novom opremom.

“Nova oprema će nam mnogo olakšati posao. Dobili smo veoma dobro vatrogasno vozilo sa pumpom visokog pritiska, vrlo pogodno za nepristupačne terene. Nikad ranije nismo imali ovakvu opremu pa nam je tim ljudi iz Holandije držao obuku”, kaže Ilić.

Pored ovog, Opština Ljubinje izdvojila je 12.000 maraka za nabavku intervencijske uniforme.

Kako nam je najavio Miodrag Ilić, Vatrogasna jedinica Ljubinje uskoro očekuje i donaciju iz Kanade, pa će ljubinjski vatrogasci dobiti još intervencijskih uniforma što će značajno poboljšati njihovu efikasnost u izvršavanju radnih zadataka.

Milena Koprivica

 

Autor