Početna  /  Vaterpolo: Hrvatska u finalu Svjetskog prvenstva
Hrvatska Srbija Vijesti

Vaterpolo: Hrvatska u finalu Svjetskog prvenstva

Vaterpolo reprezentacija Hrvatske savladala je Srbiju u polufinalu Svjetskog prvenstva u Budimpešti rezultatom 12:11 i zakazala novi okršaj sa Mađarima koji su u polufinalu rezultatom 7:5 savladali reprezentaciju Grčke.

Vaterpolisti Srbije su bolje otvorili meč i u prvoj četvrtini poveli golom Andrije Prlainovića. Da bi potvrdio priču selektora Savića da će ovo biti neizvjestan meč pobrinuo se Sandro Sukno koji je u posljednjim sekundama prve četvrtine donio izjednačenje rezultata.

Drugu četvrtinu ponovo je otvorio Prlainović za vodstvo Srbije koje je na 3:1 povećao Stefan Mitrović. Lončar i Bušlje svojim su golovima ponovo donijeli rezultatski egal.

Za novo vođstvo pobrinuo se Prlainović svojim trećim golom, a Hrvati su izjednačili golom Sukna. Pijetlović je donio novo vođstvo reprezentaciji Srbije, a Hrvati su, kao i u prvoj četvrtini postigli gol za izjednačenje u posljednjim trenucima prvog poluvremena.

Treću četvrtinu ponovo su bolje otvorili “delfini” golom Pijetlovića, a onda se kao i u prvom poluvremenu nastavila rezultatska klackalica. Sukno, Ranđelović, Joković i Prlainović su svojim golovima mijenjali rezultat, koji je nakon gola Vukičevića donio novo izjednačenje 8:8.

Uslijedilo je nekoliko napada bez realizacije, da bi Andrija Prlainović 12 sekundi prije kraja četvrtine svojim petim golom donio vođstvo “Delfinima”. Sekund prije kraja četvrtine Maro Joković je iz peterca donio novo izjednačenje 9:9.

Nezaustavljivi Prlainović je 14-im golom na šampionatu donio novu prednost reprezentaciji Srbije, a Lončar novim golom donio izjednačenje i dodatno zakomplikovao situaciju najzanimljivijoj utakmici u dosadašnjem dijelu prvenstva.

Vukičević je donio prvo vođstvo Hrvatskoj na utakmici 11:10, dok u teškim trenucima za reprezentaciju Srbije pogodio Dušan Mandić.

Joković je za Hrvatsku postigao gol vrijedan finala Svjetskog prvenstva i eliminacije Srbije nakon sedam godina.

Hrvatska – Srbija 12:11.

15 Shares
15 Shares
Copy link