Početna  /  Upoznajte Lilak – kravu koja misli da je konj (VIDEO)
Svijet Vijesti

Upoznajte Lilak – kravu koja misli da je konj (VIDEO)

Novi Zeland ima 10 miliona krava, ali jedna je posebna. Njeno ime je Lilak, a posjeduje neobične vještine – može da preskoči prepreke visoke skoro metar i po, zbog čega je “umislila” da je konj.

Lilak sa svojom vlasnicom Hanom na leđima
Lilak sa svojom vlasnicom Hanom na leđima

Dok na leđima nosi svoju vlasnicu Hanu Simpson (19), Lilak, baš poput konja, kasa, galopira i preskače prepone duž cijele farme. Uprkos svojim glomaznim proporcijama, Liliak može da preskoči prepreke visoke čak metar i po, piše Independent.

Prvu priliku da se pokaže u ulozi konja, Lilak je dobila prije osam godina, kada je njena vlasnica Hana prihvatila izazov od svog mlađeg brata da je uzjaše. Lilak, čije ime znači “jorgovan”, tada je imala svega nekoliko mjeseci.

Iako je od tada svoju vlasnicu nosila na leđima mnogo puta, Lilak ne voli sedlo, pa je Hana i danas jaše bez njega. No, bez obzira na česte aktivnosti, Lilak ima lijenu crtu u svom karakteru, smatra njena vlasnica.

“Ona je krava i ne očekujem od nje da trči kao konj. Bez malo guranja, ona ne bi radila apsolutno ništa, jer ima veoma lijenu prirodu”, rekla je Hana za Gardijan.

Iako se dešavalo da Liliak svoju vlasnicu zbaci sa leđa, Hana kaže da planira da nastavi da je jaše i ističe da nikada ne bi prodala svoju “najbolju prijateljicu”.

Kako Lilak trči proplancima, pogledajte u videu OVDJE.

 

Moja Hercegovina

0 Shares
0 Shares
Copy link