Početna  /  Upis u srednje škole u Srpskoj elektronskim putem
Republika Srpska

Upis u srednje škole u Srpskoj elektronskim putem

U Republici Srpskoj planiran je upis oko 9.800 učenika u srednje škole. U skladu s trenutnom epidemiološkom situacijom, ove godine upis će biti organizovan elektronski.

Učenicima devetog razreda bliži se upis u srednju školu. Iako je epidemiološka sitacija dosta otežala pripreme, učenici se vrijedno spremaju za upis u željene srednje škole.

– Pratimo onlajn nastavu. Sa nastavnicima smo u kontaktu, oni nam pomažu. Ko hoće da rad biće spreman za srednju školu – priča učenica Ana Gligorević.

U banjalučkoj Gimnaziji već postoji plan za elektronski upis o kome će učenici biti detaljnije obaviješteni putem internet stranice škole.

Sve odluke o upisu donose se u koordinaciji sa resornim Ministarstvom i Republičkim pedagoškim zavodom.

– U junu mjesecu će biti i upis gdje ćemo se baš posvetiti da naši prvačići budu obaviješteni o svemu što njih bude zanimalo. Normalno i mi smo ovdje svaki dan u školi, mogu se i telefonski informisati – pojasnila je Vita Malešević, direktor Gimnazije.

Plan upisa u prvi razred svih srednjih škola u Srpskoj za predstojuću školsku godinu dostupan je svim učenicima i njihovim roditeljima i putem Android aplikacije “Vodič kroz zanimanja”.

– Ono što je veoma važno u ovom momentu napomenutu je to da smo mi kroz samu android aplikaciju i preko sajta Ministarstva objavili vodič svakog zanimanja – istakla je Natalija Trivić, ministar prosvjete i kulture Republike Srpske.

Učenicima će biti omogućeno da se informišu ali i da elektronski predaju dokumenta za upis u srednje škole.

0 Shares
0 Shares
Copy link