Subota, 25.01.2020
More

  Ukupan dug za poreze i doprinose u RS 1,529 milijardi km

  Podijeli:

  BANJALUKA – Direktor Poreske uprave Republike Srpske Zora Vidović izjavila je da je ukupan dug za poreze i doprinose na kraju oktobra iznosio 1,529 milijardi KM, od čega 429,73 miliona KM čini dug preduzeća u stečaju, nesolventnih i obveznika u likvidaciji.

  Ilustracija
  Ilustracija

  Vidovićeva je navela da je reprogramirano 333,41 milion KM duga, dok je preostali dug u postupku redovne ili prinudne naplate.

  “Evidentna je loša struktura duga u kojoj glavnicu čini dug obveznika koji su u stečaju, likvidaciji ili nesolventni i kod kojih je procenat naplate do deset odsto, te stari dug poreskih obveznika koji su odavno prestali sa radom i kod kojih ne postoji ni imovina ni druga sredstva iz kojih bi dug eventualno mogao biti naplaćen”, rekla je Vidovićeva za “Glas Srpske”.

  Prema njenim riječima, vlasnici firmi koje imaju dug za porez neće ubuduće moći osnovati novo preduzeće, što bi trebalo pomoći poreznicima u borbi sa onima koji na taj način pokušavaju izigrati sistem.

  Vidovićeva je dodala da je Poreska uprava u proteklih deset mjeseci obavila 3.167 kontrola i u 64 odsto slučajeva utvrdila nepravilnosti koje su počinili poreski obveznici, dok su kod 1.937 obveznika utvrđene nove obaveze koje sa kamatom iznose 88 miliona KM.

  Podijeli:

  Izdvojene vijesti

  Kako da dizelaš bolje upali na niskim temperaturama

  Stigli su minusi, a svi vozači zbog zimskih vremenskih uslova ispaštaju po takvom vremenu i niskim temperaturama, a posebno vozači automobila sa dizelskim gorivom. Kako...

  Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

  Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

  Eko fond “obasjao” MG Sunce

  Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

  POVEZANE VIJESTI