Uhapšeni roditelji Davida Dragičevića – Situacija napeta, građani se okupljaju na Trgu

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka jutros su uhapsili Davora Dragičevića, a nedugo potom na Trgu Krajine uhapšena je i Davidova majka Suzana Radanović.

Foto: Goran Obradović/RAS Srbija

Davora su jutros u pratnji tri policijska automobila dovezli u Policijsku upravu Banjaluka. Prilikom privođenja uzvikivao je da su policajci ubili Davida.

Ubrzo je pred policiju došla i Hitna pomoć.

U grupi “Pravda za Davida” su potvrdili za Srpskainfo da je Davor uhapšen i rekli da su se građani već počeli okupljati na Trgu Krajine.

Iz Policijske uprave Banjaluka potvrdili da je Dragičević uhapšen jer mu policija juče nije mogla uručiti poziv na saslušanje.

– Hapšenje je uslijedilo zbog odbijanja poziva i krivičnog djela ugrožavanja bezbjednosti – objasnili su.

Davor Dragičević juče je odbio da primi poziv za saslušanje zbog ugrožavanje bezbednosti ministra policije RS Dragana Lukača i visokih funkcionera MUP-a RS.

Kako javlja novinar Srpskainfo, novinara Vladimira Šuška policajci su uveli u policijsku stanicu, jer joj se približio. Na Trgu Krajine Banjaluka, koji je skoro celi ograđen žutom trakom, situacija je napeta. Građani su počeli protest zbog hapšenja Davora Dragičevića

Uhapšen je i Njegoš Tomić, nekadašanji štrajkač iz parka “Mladen Stojanović”, a osim toga policija je lisice na ruke stavila još nekim građanima.

U centru Banjaluke je parkiran Davorov automobil, a na Trg Krajine je stigla i Jedinica za podršku Policijske uprave Banjaluka.

Naš novinar javlja da je na Trgu Krajine napeta situacija. Sve je više policajaca koji su žutom trakom prvo ogradili srce koje je tu postavljeno za Davida.

Autor