Početna  /  Uhapšeni Bilećani koji su pucanjem iz pušaka obilježili Noletovu pobjedu
Hercegovina

Uhapšeni Bilećani koji su pucanjem iz pušaka obilježili Noletovu pobjedu

BILEĆA – Policijski službenici Centra javne bezbjednosti Trebinje uhapsili su dva Bilećanina nakon što je region obišao video snimak iz Bileće na kome se vide kako proslavljaju pobjedu srpskog tenisera Novaka Đokovića na Roland Garosu pucanjem iz vatrenog oružja.

Bilećanin u akciji
Bilećanin u akciji

“Policijski službenici Centra javne bezbjednosti Trebinje došli su do saznanja da se na internet portalima pojavio video snimak, na kojem se nalaze dva NN lica, koja proslavljaju pobjedu tenisera Novaka Đokovića, na način što izlaze ispred kuće i pucaju u vazduh iz vatrenog oružja. Internet portali su na video snimcima objavili naslov Ovako Bileća i Hercegovina slavi Novakovo osvajanje Rolan Garosa“, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti Trebinje.

Policijski službenici su odmah izvršili provjere i utvrdili da se radi o licima inicajala M.H. i M.D. iz Bileće, koji su lišeni slobode, o čemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva u Trebinju, koji je naložio preduzimanje svih mjera i radnji na utvrđivanju okolnosti navedenog događaja.

Dana 06.06.2016. godine izvršenu su pretresi kuće i pomoćnih objekata koja koriste osumnjičena lica.

Protiv osumnjičenih lica slijedi podnošenje Izvještaja o počinjenom krivičnom djelu „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“ iz člana 399 Krivičnog zakona Republike Srpske i krivičnog djela „Izazivanje opšte opasnosti“ iz člana 402. Krivičnog zakona Republike Srpske.

Sporni video snimak okačen je na jutjub juče, a do sada je imao preko 71.000 pregleda. Za vrlo kratko vrijeme, snimak je obišao region, a komentari čitalaca bili su podijeljeni. Jedni upućuju čestitke momcima koji “proslavljaju po starom srpskom običaju”, dok su drugi komentarisali da “sudeći po atmosferi, ova ‘pucačina’ u Bileći nikoga nije uzbudila, jer je ovakav vid ‘tradicionalnog’ slavlja, nažalost, uobičajena slika iz hercegovačkih zabiti”. Osim toga, bilo je i zamjerki što je cijelom događaju svjedočilo dijete, a neki su pitali da li nam je običaj pucanja ostao iz rata, aludirajući na to da smo ostali u 1992. godini.

0 Shares
0 Shares
Copy link