Uhapšen Svetozar Marović

Predsednik Političkog saveta crnogorske vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) Svetozar Marović priveden je jutros kod državnog specijalnog tužioca za borbu protiv organizovanog krinminala i korupcije, objavili su podgorički elektronski mediji.

Svetozar Marović (FOTO: Vijesti.me)
Svetozar Marović (FOTO: Vijesti.me)

Marović je, kako je preneseno, u trenutku privodjenja bio u Podgorici. Drugi detalji zasad nisu poznati, piše Blic.

Specijalni tužilac Milivoje Katnić ranije je najavio da će istragom obuhvaćena osoba koja je identifikovana kao “šef kriminalne grupe” u Budvi, čija su dva sada već bivša gradonačelnka osumnjičeni za zloupotrebu službenog položaja, u vezi sa trgovinom nekretninama u toj opštini.

U okviru iste istrage postupak je ranije sproveden protiv sina i brata Svetozara Marovića, a na saslušanju je ranije bhila i njegova ćerka Milena Marović Bogdanović. Istom istragom obuhvaćena je i strina Svetozara Marovića Mirjana Marović.

Marović nije nedavno prisustvovao sednici Političkog saveta DPS, a na tu funkciju je izabaran u junu ove godine.

Marović je sve vreme postojanja DPS važio za stranačkog ideologa i stratega njene dugoročne politike.Svezozar Marović je ranije bio predsednik Državne zajednice Srbija i Crna Gora, a pre toga obavljao je više političkih funkcija u Crnoj Gori. Dugi niz godina bio je predsednik crnogorskog parlamenta.

Autor