Početna  /  Uhapšen Svetozar Marović
Crna Gora Vijesti

Uhapšen Svetozar Marović

Predsednik Političkog saveta crnogorske vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) Svetozar Marović priveden je jutros kod državnog specijalnog tužioca za borbu protiv organizovanog krinminala i korupcije, objavili su podgorički elektronski mediji.

Svetozar Marović (FOTO: Vijesti.me)
Svetozar Marović (FOTO: Vijesti.me)

Marović je, kako je preneseno, u trenutku privodjenja bio u Podgorici. Drugi detalji zasad nisu poznati, piše Blic.

Specijalni tužilac Milivoje Katnić ranije je najavio da će istragom obuhvaćena osoba koja je identifikovana kao “šef kriminalne grupe” u Budvi, čija su dva sada već bivša gradonačelnka osumnjičeni za zloupotrebu službenog položaja, u vezi sa trgovinom nekretninama u toj opštini.

U okviru iste istrage postupak je ranije sproveden protiv sina i brata Svetozara Marovića, a na saslušanju je ranije bhila i njegova ćerka Milena Marović Bogdanović. Istom istragom obuhvaćena je i strina Svetozara Marovića Mirjana Marović.

Marović nije nedavno prisustvovao sednici Političkog saveta DPS, a na tu funkciju je izabaran u junu ove godine.

Marović je sve vreme postojanja DPS važio za stranačkog ideologa i stratega njene dugoročne politike.Svezozar Marović je ranije bio predsednik Državne zajednice Srbija i Crna Gora, a pre toga obavljao je više političkih funkcija u Crnoj Gori. Dugi niz godina bio je predsednik crnogorskog parlamenta.

61 Shares
61 Shares
Copy link