Početna  /  Uhapšen novinar Јosip Šimić zbog sumnje da je krivotvorio dokumente SIPA
Bosna i Hercegovina

Uhapšen novinar Јosip Šimić zbog sumnje da je krivotvorio dokumente SIPA

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH su po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo slobode lišili Јosipa Šimića zbog krivičnog djela krivotvorenja isprave, izjavila je Srni protparol ove pravosudne institicije Azra Bavčić.

FOTO: Žurnal

Ona je rekla da u ovom trenutku samo može da potvrdi lišavanje slobode ovog lica te da će više detalja biti poznato sutra.

Pripadnici Sipe su 30. avgusta obavili informativni razgovor sa novinarom portala “Dnevno” Јosipom Šimićem, koji je podnio nekoliko krivičnih prijava protiv ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića.

On je 28. avgusta Tužilaštvu BiH podnio krivičnu prijavu protiv Mektića i direktora Sipe Perice Stanića zbog “podrivanja pravnog sistema”.

Šimić je tada izjavio da “Mektić i Stanić podrivaju pravni sistem, jer su bez naloga suda prisluškivali telefonske razgovore glavnog tužioca Gordane Tadić i potpredsjednika Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH Ružice Јukić”.

Uz krivičnu prijavu, Šimić je tada Tužilaštvu BiH dostavio i “šemu nacrta kretanja” Tadićeve, kao i sadržinu prisluškivanih telefonskih razgovora Tadićeve i Јukićeve.

Mektić je odbacio Šimićeve tvrdnje navodeći da je riječ o falsifikatu.

0 Shares
0 Shares
Copy link