Početna  /  Uhapšen Banjalučanin zbog brisanja video snimaka u slučaju Dragičević!
Bosna i Hercegovina Republika Srpska

Uhapšen Banjalučanin zbog brisanja video snimaka u slučaju Dragičević!

Banjalučaninu A.K. određen je pritvor u trajanju od mjesec dana zbog sumnje da je manipulisao dokazima u slučaju ubistva mladića Davida Dragičevića.

U krivičnom predmetu Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka a u vezi sa počinjenim krivičnim djelom ubistvo  na štetu Davida Dragičevića iz Banja Luke, tužilac ovog Tužilaštva  nakon ispitivanja osumnjičenog lica A.K., rođenog 1982. godine u Banjaluci, stavio je dana 20.09.2018.godine, prijedlog Osnovnom sudu u Banja Luci za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo Pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela iz člana 333 stav 2. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske.

“Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove važne za krivični postupak, te iz razloga postojanja naročitih okolnosti koje ukazuju da bi osumnjičeni mogao ometati krivični postupak uticajem na svjedoke shodno članu 197. stav 1. tačka  b. Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske” – stoji u saopštenju Okružnog javnog tužilaštva.

Kako se navodi, nakon razmatranja prijedloga za određivanje mjere pritvora sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u  Banja Luci, donio je rješenje kojim je osumnjičenom odredio pritvor  u trajanju  od  mjesec dana.

Okružno javno tužilaštvo Banja Luka  i dalje intenzivno sprovodi istragu  u gore pomenutom krivičnom predmetu.

Radi se o Alenu Kukiću iz Banjaluke kojeg tužilaštvo tereti da je manipulisao snimcima sa objekta „MK“, a koji se nalazi u Ulici Velibora Janjetovića Janje, nezvanično se saznaje.

Optuženi i njegov advokat tokom saslušanja odbacili su ove navode i tvrde da je snimke skidao na zahtjev policijskih inspektora.

5 Shares
5 Shares
Copy link