Početna  /  Udruženjima sa područja Trebinja 30 hiljada maraka iz gradskog budžeta
Hercegovina Trebinje

Udruženjima sa područja Trebinja 30 hiljada maraka iz gradskog budžeta

TREBINjE – Za projekte udruženjima koja sprovode aktivnosti u lokalnoj zajednici, Grad Trebinje je iz budžeta izdvojio 30 hiljada maraka.

Foto: Moja Hercegovina
Foto: Moja Hercegovina

Predstavnici udruženja i zamjenik gradonačelnika Trebinja Neđo Ćebedžija potpisali su danas u Gradskoj upravi ugovore o dodjeli sredstava.

Sredstva su dodijeljena za 10 udruženja, koja djeluju na području ovog grada.

Prema riječima zamjenika gradonačelnika Trebinja Neđa Ćebedžije Grad Trebinje je ove godine, u odnosu na prethodnu godinu, izdvojilo deset hiljada maraka više.

“Grad Trebinje je, kao i prethodnih godina izdvojio određena sredstva za najosjetljivije kategorije stanovništva. Mogu sa ponosom da kažem da se komisija trudila da izađe u susret svim udruženjima koja su aplicirala, samo jedno udruženje nije prošlo jer nije imalo potrebnu dokumentaciju. Naravno, ta sredstva nisu u potpunosti dovoljna da podmire sve njihove potrebe, ali mi smo uspjeli da na ovaj način riješimo dio njihovih potreba, a na druge načine pomažemo sva ova udruženja. Ovo znači da mogu i mimo projekta računati na pomoć i podršku Grada Trebinja”, rekao je Ćebedžija.

Snežana Misita ispred udružena “Bebe” kazala je da je za njihove potrebe ove godine izdvojeno 4 hiljade maraka.

“Ovo nije jedina pomoć. Pomažu nam na godišnjem nivou. Kupili smo aparat za našu bolnicu, koji je potreban za sve žene koje imaju ginekološki problem. Uštedjećemo tako novac, ali i vrijeme. Drago mi je da je neko prepoznao naš problem i ja se nadam da ćemo u skorije vrijeme dobiti treću besplatnu vantjelesnu oplodnju, jer već dugo molimo za nju. To će nadam se biti već iduće godine, jer će za većinu nas već biti kasno, jer smo ograničeni godinma”, kazala je Misita.

Za Savez invalida rada Grada Trebinja izdvojeno je šest hiljada maraka, a Mišo Mijanović, predsjednik Saveza kaže da je svaka pomoć dobrodošla.

“Ovo nam mnogo znači. Do dan danas moja organizacija nije dobila nijednu marku od saveznih organa. Sredstvima koja smo dobili projektom mi ćemo da podijelimo pomoć za 120 naših korisnika. To ipak nešto znači u ovakovoj situaciji”, rekao je Mijanović.

Nikolija Bjelica

0 Shares
0 Shares
Copy link