Početna  /  Udes na putu Vraćenovići-Vilusi: Poginuo monah manastira Kosijerevo
Crna Gora Vijesti

Udes na putu Vraćenovići-Vilusi: Poginuo monah manastira Kosijerevo

NIKŠIĆ – U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se oko 16.15 časova dogodila na magistralnom putu Vraćenovići – Vilusi  poginuo je Željko Mitrović iz Kruševca, monah manastira Kosijerevo u selu Petrovići, pedesetak kilometara od Nikšića, pišu podgoričke “Vijesti”.

Foto: Moja Hercegovina
Foto: Moja Hercegovina

Tom prilikom teže je povrijeđen ruski državljanin Vlado Kozlov (50), koji privreneno boravi u Baru.

Do udesa je došlo kada je Mitrović, čije je monaško ime bilo Teodor, a koji je upravljajao golfom 2″, izgubio kontrolu nad upravljačem i podletio pod šleper bosanskih registarskih oznaka koji mu se kretao u susret.

Od siline udara Mitrović je stradao na licu mjesta, dok je Kozlov, koji je bio na mjestu suvozača zadobio teške povrede. On je prevezen u nikšićku Opštu bolnicu gdje su mu konstatovane povrede glave, grudnog koša  i stomaka, kao i prelomom obje nadlaktice.

“Pacijent će biti  operisan, a nakon toga upućen na liječenje u podgorički Klinički centar”, kazao je dr Ilija Ašanin, direktor bolnice.

Poginulog i povrijeđenog je iz smrskanog automobila izvlačila ekipa Službe zaštite i spasavanja iz Nikšića, u kojoj je bilo šest spasilaca.

Uviđaj je obavio zamjenik osnovnog državnog tužioca i pripadnici nikšićkog Centra bezbjednosti

54 Shares
54 Shares
Copy link