Početna  /  U Stocu fizički obračun prekinuo izbore - povučene sve glasačke kutije
Hercegovina

U Stocu fizički obračun prekinuo izbore – povučene sve glasačke kutije

Izbori u opštini Stolac su prekinuti na način da su povučene sve glasačke kutije sa izbornim materijalom, javila je Koalicija “Pod lupom”. U Stocu je došlo i do fizičkog obračuna. Naime, Dnevni avaz je objavio kako su povrijeđeni predsjednik Opštinske izborne komisije Ivan Perić i jedan član Komisije.

Izborno mjesto u Stocu gdje se dogodio incident (Fto: Moja Hercegovina)
Izborno mjesto u Stocu gdje se dogodio incident (Fto: Moja Hercegovina)

Šef stožera sigurnosne akcije “Izbori 2016.” Relja Kovač rekao je za Fenu kako je prekinuto glasanje na 17 glasačkih mjesta, a razlog je ”fizički obračun u kojem je povrijeđena jedna osoba, predsjednik opštinske izborne komisije”. ”Protiv druge osobe koja je učestvovala u ovom fizičkom obračunu uslijediće prijava ako se informacije pokažu tačnim”, dodao je bez više detalja. Kovač naglašava da su informacije još u fazi provjere.

Večernji list objavio je kako su Perića ”napali određeni članovi SDA” te da mu je medicinska pomoć ukazana u Domu zdravlja Stolac. Avazu je potvrđeno da je jedna osoba teže povrijeđena te da su na nekoliko biračkih mjsta polupani kompjuteri.

Incident je potvrdio i MUP HNŽ-a, koji je poslao specijalne jedinice u Stolac. Perić je pak rekao ranije Feni da izbori u Stocu trenutno “nikako ne protiču, te da samo na par mjesta trenutno traju izbori“. Inače u Stocu problemi su počeli i ranije zamjenom članova biračkog odbora o i neotvaranjem biračkih mjesta na vrijeme, prenosi Bljesak.info.

0 Shares
0 Shares
Copy link