Početna  /  U Srpskoj ukinut policijski čas
Republika Srpska

U Srpskoj ukinut policijski čas

Foto: Moja Hercegovina

Ministarka uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić izjavila je da je policijski čas ukinut, s obzirom na to da je juče ukinuto i vanredno stanje.

– Na snazi je vanredna situacija – rekla je Rešićeva nakon sjednice Štaba.

Ona je pojasnila da više ne važe rješenja za kućnu izolaciju izdata za osobe koje su prešle granicu i ušle u Republiku Srpsku.

– Komunalna policija nastavlja sa kontrolom lica koja su u kućnoj izolaciji po drugim osnovama – navela je Rešićeva.

Ona je dodala da će resorna ministarstva ugostiteljskim i trgovinskim objektima uputiti pisanu instrukciju kako će ubuduće raditi, a dok je ne dobiju, radi se onako kako je trenutno na snazi.

Rešićeva je rekla i da lokalne zajednice više nemaju obavezu da traže dozvolu Vlade Republike Srpske za održavanje sjednica lokalnih skupština.

Ministarka prosvjete i kulture Srpske Natalija Trivić rekla je da je Štab odlučio da završni razredi osnovnih i srednjih škola mogu da proslavljaju maturu ali ne više od 50 maturanata na jednom mjestu.

Trivićeva je rekla da je Vlada Srpske danas utvrdila prijedloge izmjene zakona iz oblasti predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja.

– Vlada je danas predložila novo zakonsko rješenje po kojem će pohađanje predškolskih ustanova za djecu sa poteškoćama i za djecu bez roditeljskog staranja biti besplatno – istakla je Trivićeva.

Izvor: RTRS

14 Shares
14 Shares
Copy link